Week in Review – 14 (Briggs: ‘Finley is een idioot’)

Door

En we zijn weer terug voor weer een Week in Review. En al voor ongeveer de tiende week op rij met dezelfde schrijver! Na het succesvolle eerste seizoen met Darch nam begin dit seizoen Angelo het stokje over. Deze laatste heeft echter het ruime sop gekozen en nu zitten jullie met mij opgescheept om jullie wekelijks op een luchtige manier bij te praten over NFL- nieuwtjes, weetjes, filmpjes, quotes en andere zaken die de NFL in de afgelopen week kleur gaven.

Week in Review

Aanstaande zondag staat de langstlopende en misschien wel de beste rivalry van de NFL weer op het programma. De Green Bay Packers gaan op bezoek bij divisiegenoot en aartsrivaal Chicago Bears. En er staat het nodige op het spel. Winnen de Packers, dan clinchen ze de titel in de divisie, de Bears moeten na vier nederlagen in de laatste vijf wedstrijden winnen om zicht te houden op de playoffs. Niet alleen de fans kijken al weken uit naar deze ontmoeting, ook de spelers laten zich niet onbetuigd. Packers tight end Finley beweerde dat de Bears door het ontbreken van veteraan Brian Urlacher niet slechter af zouden zijn. Zonder de geblesseerde Urlacher zou het team zelfs beter zijn. Bears linebacker Lance Briggs noemde Finley vervolgens een idioot omdat hij die bewering deed. Urlacher zei op zijn beurt dat de Packers ook niet minder zijn als Finley niet meespeelt. Twee jaar geleden, toen Finley met een blessure aan de zijlijn stond, wonnen ze zelfs de Super Bowl, aldus The Beast. Ook Bears receiver Brandon Marshall deed een duit in het zakje. Uncle B gaf op Twitter aan: “I’m not going to use the word ‘hate’, but I really don’t like the Green Bay Packers and their players”. Verder daagde B-Marsh de Packers uit hem geen double coverage te geven. Packers receiver Greg Jennings reageerde daar weer op door Marshall spottend een genie te noemen en de Bears defense uit te dagen komende zondag eens van de cover 2-defense af te stappen. Al met al kan het dus wel eens een verhitte middag worden, op Soldier Field.

2011 NFC Championship: Green Bay Packers v Chicago Bears2011 NFC Championship: Green Bay Packers v Chicago BearsGreen Bay Packers v Chicago Bears2011 NFC Championship: Green Bay Packers v Chicago Bears

We blijven nog even in Chicago, want buiten alle trashtalk hebben de Bears nog problemen van een heel andere orde. De ziekenboeg is namelijk overvol. Coach Lovie Smith zag zich zelfs genoodzaakt de training van woensdag te schrappen omdat er simpelweg teveel spelers niet mee konden doen. Maar liefst twaalf spelers moesten rust houden. Quarterback Jay Cutler kampt met zowel een nek- als een knieblessure maar zal zondag wel spelen. De lijst spelers die zondag niet in actie komen of questionable zijn bevat onder andere: Brian Urlacher (hamstring), Earl Bennet (hersenschudding), Michael Bush (ribben), Tim Jennings (schouder), Shea McClellin (knie) en Henry Melton (ribben). Ook kicker Robbie Gould kampt met een blessure, hij is op de injury reserve-list geplaatst en de Bears hebben Olindo Mare aangetrokken om hem voorlopig te vervangen.

Met nog drie speelronden op het programma vechten veel teams voor deelname aan de playoffs. In totaal mogen twaalf teams opdraven in het post-season om uit te vechten welke twee teams in februari de Super Bowl zullen spelen. De acht divisiewinnaars plaatsen zich automatisch en hier komen nog vier teams (twee per conference) middels een wild card bij. In de toekomst zou het wel eens anders kunnen lopen. NFL commissioner Roger Goodell speculeert namelijk openlijk over het uitbreiden van de playoffs naar veertien of zelfs zestien teams. Mochten het veertien teams worden, dan zal er in beide conferences een extra wild card te vergeven zijn. Als zestien teams mee mogen doen aan de playoffs zijn twee scenarios mogelijk: of de nummers één en twee van iedere divisie plaatsen zich automatisch, of er komen per conference zelfs vier wildcards. In het laatste geval is het theoretisch mogelijk dat alle vier de teams uit een divisie deelname aan de playoffs kunnen bewerkstelligen.

NFL Commissioner Rodger GoodellSan Francisco 49ers v New England Patriots

Eén van de meest in het oog springende wedstrijden komend weekend is natuurlijk San Francisco 49ers @ New England Patriots. De Patriots vernederden vorige week nog de Houston Texans en hebben laten zien dat ze op dit moment het beste team in de AFC zijn. Verdedigend zit het prima en de aanval is al indrukwekkend en met de mogelijke terugkeer van Rob Gronkowski kan het eigenlijk alleen maar beter worden. Drijvende kracht is natuurlijk quarterback Tom Brady. Het toeval wil dat Brady als jongentje altijd fan was van de San Francisco 49ers. Zijn vader had seizoenskaarten en de jonge Tom bezocht zo’n beetje alle wedstrijden, meestal getooid in een jersey van Joe Montana of Steve Young, destijds zijn grote idolen. In de draft van 2000, waar Brady de 199ste overall pick was, hebben de 49ers met de gedachte gespeeld Brady te draften, maar tot zijn grote teleurstelling gebeurde dat niet. Hij kwam terecht bij de Patriots en de rest is geschiedenis.

Ook leuk om te lezen