Week in Review – 8 (Liever op stap met Big Ben)

Door

En we zijn weer terug voor weer een Week in Review. En al voor ongeveer de vierde week op rij met dezelfde schrijver! Na het succesvolle eerste seizoen met Darch nam begin dit seizoen Angelo het stokje over. Deze laatste heeft echter het ruime sop gekozen en nu zitten jullie met mij opgescheept om jullie wekelijks op een luchtige manier bij te praten over NFL- nieuwtjes, weetjes, filmpjes, quotes en andere zaken die de NFL in de afgelopen week kleur gaven.

Eli Manning heeft het niet makkelijk. Hoewel de beste man twee Super Bowl-ringen om zijn vingers heeft en ook dit seizoen weer laat zien dat er maar weinig quarterbacks beter zijn om in de laatste minuten van de wedstrijd een winning drive neer te zetten, wil het niet echt vlotten met zijn populariteit in New York. In 49 Amerikaanse staten hebben respondenten in de week voorafgaand aan de wedstrijd tussen de twee quarterback’s aan ESPN’s SportsNation te kennen gegeven liever Eli dan Ben Roethlisberger under center te hebben bij hun team, maar de meerderheid van de inwoners van de staat New York gaat het liefst voor Ben Roethlisberger. Tot overmaat van ramp gaat 44% van de ondervraagden, vermoedelijk vrouwen, ook liever een avondje op stap met de euh.. avontuurlijke Roethlisberger dan met de saaie Eli.

Afgelopen week raasde orkaan Sandy over de Amerikaanse oostkust en vooral New York werd zwaar getroffen. Verschillende spelers van de New York Giants verblijven momenteel in een hotel of logeren bij elkaar. De Pittsburgh Steelers, die zondag op bezoek gaan bij de Giants, konden geen hotel meer krijgen in de omgeving en moeten er noodgedwongen een dagreis van maken. Green Bay Packers safety Charles Woodson laat zich van zijn nobele kant zien. Hij doneert maar liefst 100.000 dollar aan het Rode Kruis, die hiermee weer de slachtoffers van orkaan Sandy kunnen helpen.

De New England Patriots willen dit jaar de AFC weer vertegenwoordigen in de Super Bowl, maar verdedigend valt er nog wel het één en ander te verbeteren. Reden genoeg voor Bill Bellichick om cornerback Aqib Talib bij de Tampa Bay Buccaneers op te halen. De talentvolle verdediger is niet zonder problemen, zo zit hij momenteel nog een schorsing uit, maar als er één coach is die Talib aan het spelen kan krijgen is dat Bellichick wel. En voor slechts een 4th round pick in de komende draft is het een koopje.

Afgelopen nacht verloren de Kansas City Chiefs hun zevende wedstrijd dit seizoen. Met een 1-7 record lijkt 2012 voor de franchise uit te lopen op een rampjaar. In de acht wedstrijden die ze tot nu toe hebben gespeeld hebben ze geen seconde van de reguliere speeltijd op voorsprong gestaan. Hun enige overwinning, tegen de New Orleans Saints, kwam in overtime. Verder is het al meer dan 25 jaar geleden dat de Chiefs een wedstrijd hebben gewonnen met een quarterback aan het roer die ze zelf gedraft hadden. Nee, er moet veel veranderen in Kansas City willen ze daar op korte termijn weer een rol van betekenis gaan spelen. Overigens hadden ze afgelopen nacht nog een briljante onside kick, maar typisch genoeg verloren ze wel de bal.

En dan is er nog het bizarre nieuws van Tyron Smith, tackle bij de Dallas Cowboys. In 2011 tekende hij een lucratief contract bij America’s team en het zou hem financieel dus voor de wind moeten gaan. Zijn familie is daar inmiddels ook achter en ze willen, in deze tijden van crisis, natuurlijk ook graag profiteren van de centen van Smith. Blijkbaar lukt dat niet goedschiks, want de politie heeft al enkele keren uit moeten rukken om familieruzies te bezweren. Ondertussen is het zelfs zover dat Tyron Smith gerechtelijke bevelen heeft laten uitvaardigen tegen zijn moeder en tegen zijn stiefvader, zodat ze hem misschien met rust zullen laten.

Vrolijker nieuws komt er uit Chicago. Was Bears-speler Tim Jennings in september nog NFC defensive player of the month, in oktober is de eer voor die andere cornerback, Charles Tillman. Tillman was in oktober al tweemaal defensive player of the week in de NFC. Hij scoorde afgelopen maand twee keer uit een interceptie, tegen zowel de Cowboys als de Jaguars en ook de manier waarop hij Lions-receiver Calvin ‘Megatron’ Johnson in zijn zak had was indrukwekkend. Zoals ze in Chicago zeggen, als Johnson Megatron is, is Tillman Optimus Prime.

Foto’s: Getty Images

 

Ook leuk om te lezen