Winnipeg Jets keren terug in de NHL

Door

Een paar dagen nadat de het definitief werd dat de franchise van de Atlanta Thrashers worden overgenomen door True North Sports & Entertainment en naar Winnipeg zal verhuizen, is er ook een beslissing gevallen over de naam van het nieuwe team.

De nieuwe eigenaars hebben er namelijk voor gekozen om het ‘oude vertrouwde’ terug te laten keren in de Canadese stad en hebben besloten om de naam van het vorige NHL-team uit Winnipeg weer aan te nemen. Vanaf volgend seizoen kunnen de inwoners van de hoofdstad van de provincie Manitoba dus voor juichen voor hun geliefde Winnipeg Jets.

De mede-eigenaar van True North, Mark Chipman, maakte de ‘nieuwe’ naam vrijdagavond officieel bekend tijdens de eerste ronde van de draft: „We zijn bijzonder blij dat we een naam kunnen gebruiken die zoveel geschiedenis heeft in onze stad en die erg veel betekent voor onze achterban. Onze fans hebben vanaf het moment dat wij de franchise overnamen duidelijk aangegeven dat zij nog steeds veel waarde hechten aan deze naam.”

Tijdens de presentatie van de naam gaf Chipman toe dat hij erg zenuwachtig was om het nieuws bekend te maken aangezien hij wist hoe belangrijk dit was voor veel mensen. Om deze reden heeft het nieuwe management van de club dan ook veel gesprekken gehad met fans en andere betrokkenen en uiteindelijk kwam het tot de conclusie dat een terugkeer naar de oude naam de beste oplossing was.

Toch wilde de kersverse eigenaar ook benadrukken dat het niet allemaal precies hetzelfde gaat worden als ten tijde van het vorige team, want de clubkleuren en het logo zullen waarschijnlijk wel anders gaan worden. De kans is dus groot dat het nieuwe logo zal afwijken van het bovenstaande, oude embleem. Hoe het nieuwe logo en de clubkleuren van de Jets er dan wel uit komen te zien is vooralsnog niet bekend, want men is nog druk bezig met de ontwikkeling ervan.

Tenslotte is er al wel bekend gemaakt wie de hoofdcoach wordt van het nieuwe NHL-team. Claude Noel, afgelopen seizoen de coach van de Manitoba Moose uit de AHL, zal namelijk de nieuwe baas in kleedkamer zijn van de Winnipeg Jets.

Foto: accesswinnipeg.com

 

Ook leuk om te lezen