Williams op dreef bij Nets, Milwaukee en Portland doen wat terug

Door

San Antonio Spurs v Brooklyn Nets
Drie wedstrijden in de playoffs vannacht. Brooklyn wilde de 2-1 achterstand op de Hawks in eigen huis ongedaan maken, terwijl Milwaukee en Portland bij een verliespartij uitgeschakeld zouden zijn.

Tip-off
Dat laatste team nam het op tegen diens kwelgeest Memphis, dat van een 3-0 voorsprong kon genieten. De Trail Blazers vochten voor wat ze waard waren. Zo had Damien Lillard een productieve avond met 32 punten. LaMarcus Aldridge deed van zich spreken met een double-double: 18 punten en 12 rebounds.

Bij de Grizzlies – die point guard Mike Conley moesten missen – blonk Marc Gasol uit met 21 punten. Daarmee leek hij de Grizz naar hun eerste playoff sweep in de geschiedenis van de franchise te schieten, want in het vierde kwart leidde de ploeg uit Tennessee met tien punten. Toch gingen de Trail Blazers door een magnifiek slot met de overwinning aan de haal: 99-92. C.J. McCollum en Damien Lillard schoten in het vierde kwart bij elkaar zes uit zeven schotpogingen raak, waarmee Portland door het oog van de naald kroop.

Three-Point Play
*Dat een kat in het nauw rare sprongen maakt bleek ook in Chicago, waar de Bucks zich geen verliespartij konden permitteren tegen de Bulls. Het zou een snel einde betekenen voor de ploeg die had uitgesproken de playoffs niet alleen te beschouwen als een leermoment voor jonge spelers, maar daarbij ook hoge ogen wilde gooien met goed basketbal, zo stelde Bucks-coach Jason Kidd:

Je kunt altijd praten over de toekomst, maar dat doen we liever niet. We weten niet echt wat in de toekomst voor ons in het verschiet ligt en moeten aan het heden denken, zoals we dat het hele jaar al doen; niet vooruitkijken, maar nu presteren.

*Vannacht vocht Kidd’s Milwaukee dus voor haar laatste kans. Michael Carter-Williams had 22 punten en negen assists, en maakte onderwijl Derrick Rose onschadelijk. Hij schoot bovendien een keurig percentage met tien succesvolle schoten uit vijftien. Krhris Middleton liet 21 punten noteren namens de Bucks. Het goede optreden leidde tot de overwinning: 94-88. Donderdag kunnen de Bucks in eigen huis zelfs gelijkmaken, na 3-0 achter te hebben gestaan.

*Tot slot, geloof het of niet, wisten ook de Brooklyn Nets goed om te gaan met hun achterstand. Deron Williams deed wat van hem verwacht wordt en nam zijn team bij de hand in de overwinning op de Hawks, die pas na overtime tot stand kwam: 120-115. Voor de Nets betekent de winstpartij dat de ploeg weer op gelijke hoogte komt met het team van Mike Budenholzer, het staat nu 2-2.

Nets-ster Williams kreeg dit jaar veel kritiek te verduren – niet onterecht met gemiddeld 13 punten per wedstrijd – maar schoot vannacht liefst 35 punten bij elkaar, wat voor Williams een career high is in de playoffs. Ook Brook Lopez speelde sterk voor de Nets. Met 26 punten en tien rebounds was hij goed voor een double-double.

Stat of the night
De Stat of the night gaat dan ook naar Williams. De superster is zijn streken nog niet verloren en kon deze opsteker wel gebruiken; sinds hij een mega-contract tekende bij de Nets, wordt Williams geteisterd door blessureleed.

Boxscore
Atlanta Hawks @ Brooklyn Nets: 115-120 (OT)
Milwaukee Bucks @ Chicago Bulls 94-88
Memphis Grizzlies @ Portland Trail Blazers: 92-99

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen