Williams casht dankzij nieuwe CBA-regels

Door

 

Koud terug van z’n Turkse avontuur of Deron Williams laat via zijn agent weten dat hij dit seizoen niet bijtekent bij de New Jersey Nets. Hij zou ook wel gek zijn, want het scheelt hem flinke dollars als hij wel tussentijds bijkrabbelt. En een dief van z’n eigen portemonnee is D-Will niet.

In de tijd dat veel van z’n collega’s potjes flag football speelden en voor zichzelf aan het trainen waren, spekte Williams zijn bankrekening bij Besiktas. Als een van de eerste basketballers koos hij voor een tijdelijke oplossing in Turkije, waar hij wachtte totdat de lockout voorbij was.

Nu de zaakwaarnemers met de clubs in gesprek mogen, heeft zijn vertegenwoordiger Jeff Schwartz de beslissing van de spelverdeler medegedeeld. ,,Het heeft niets te maken met hoe graag hij voor New Jersey speelt, maar gezien de nieuwe regels maakt hij het seizoen af en dan kiest hij voor de opt out.”

Gezien de nieuw collective bargaining agreement (CBA) kijkt niemand, inclusief Nets general manager Mikhail Prokhorov, hiervan op. Wel is D-Will een belangrijk onderdeel van de toekomstplannen van de ploeg die in 2012-2013 verhuist naar Brooklyn, New York.

Dat gaat de franchise alleen flink wat extra dollar dollar bills kosten. Williams heeft een contract tot 2014. Zou hij nu voor twee jaar bijteken verlengen dan kan hij rekenen op zo’n ruwweg 70 miljoen dollar, maar als hij na het verkorte 2011-2012 kiest voor de opt out ligt er waarschijnlijk nog eens dertig miljoen extra voor hem klaar: 100 miljoen in vijf jaar tijd. Voor dat bedrag kunnen de Nets of wie dan ook gebruik maken van zijn kwaliteiten.

,,Don’t know why people are tripping just bc I’m opting out doesn’t mean that I won’t resign with the Nets! New CBA makes sense”, zo slingerde de speler zelf via Twitter de wereld in.

Foto: sweetnuthingz.blogspot.com

Ook leuk om te lezen