Will Smith krijgt hoofdrol in nieuwe NFL film

Door

Buffalo Bills v Arizona Cardinals

De Amerikaanse topacteur Will Smith zou volgens het Amerikaanse tijdschrift Variety de hoofdrol gaan vertolken in een nieuwe film rond het gevaar hoofdblessures in de NFL.

Er is de laatste tijd veel te doen rond het gevaar van het spelen van American Football voor de gezondheid van de spelers, vooral dan voor hoofdblessures. Eerder vorige week berichtten we al dat zelfs Amerikaans president Barack Obama een onderzoek wil naar het gevaar van de vele hersenschuddingen in Amerika’s populairste sport.

In het kader van de verdere bewustmaking werd afgelopen najaar een filmproject aangekondigd. Even leek het alsof topregisseur Ridley Scott de film zou gaan regisseren, maar ondertussen blijkt dat Scott de film enkel zal produceren en dat Peter Landesman de film zal regisseren.

De film wordt gebaseerd op het artikel ‘Game Brain’ dat de Amerikaanse schrijfster en professor aan de University of Pittsburgh Jeanne Marie Laskas publiceerde in het Amerikaanse mannenblad GQ in 2009. In dit artikel beschrijft Laskas de gevaren van het spelen van American football. Vooral het veelvuldig voorkomen van hersenschuddingen bij professionele football-spelers zou op de lange termijn zeer schadelijke gevolgen kunnen hebben.

Will Smith zou nu dus aangesproken zijn om de hoofdrol te vertolken in deze nieuwe prent. Smith zou zo dokter Bennet Omalu spelen, een forensisch neuropatholoog wiens onderzoek heeft bijgedragen aan deze ontdekking.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen