Wildcats maken indruk: ‘Kentucky zou in de NBA de play-offs halen’

Door

kentucky

De Kentucky Wildcats wisten in hun eerste officiële oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen direct indruk te maken. Het team van coach John Calipari won afgetekend met 116-68 van Pikeville University.

Op zondag speelden de Wildcats al een trainingswedstrijd tegen Georgetown College. In deze wedstrijd waren de Wildcats niet te stoppen, en won het team van John Calipari met 52-121.

De coach van Georgetown College Chris Briggs was van mening dat Kentucky zich zou kunnen meten met enkele NBA teams: ” Deze gasten waren geweldig. In de kleedkamer heb ik mijn spelers verteld, dat dit Kentucky enkele NBA teams zou kunnen verslaan. Daar ben ik zeer zeker van ”

Volgens Briggs hoeft zijn collega John Calipari zich niet druk te maken over de kwaliteit van zijn team: “Vooraf wist ik wel dat deze jongens kwalitatief zeer sterk waren, maar toen ik de wedstrijd keek, kwam ik tot de conclusie dat deze gasten onverslaanbaar  zijn. Ik ben van mening dat dit Kentucky een NBA playoffs waardig team heeft ”

Niet veel later reageerde John Calipari zelf op twitter, na aanleiding van de uitspraken van Briggs:

Hiermee tempert Calipari (logischerwijs) de torenhoge verwachtingen voor zijn Wildcats. Natuurlijk weet de 55-jarige oefenmeester dat Kentucky favoriet is, maar tegelijkertijd weet hij als geen ander hoe zwaar en lang seizoen het zal gaan worden voor de Wildcats: ” Natuurlijk is het ondenkbaar dat we alle 40 wedstrijden dit seizoen gaan winnen. Iedereen verwacht dat we met een verschil van 25 punten dan zouden winnen. Maar dat is niet realistisch. De weg naar succes is een langdurig proces vol hobbels en obstakels ”

Met de komst van Karl Towns en het aanblijven van onder meer Andrew en Aaron harrison, zijn de Wildcats zoals gezegd topfavoriet voor het NCAA kampioenschap. Aan Calipari en zijn mannen de taak om aan de hoge verwachtingen te voldoen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen