Wildcats, Buckeyes blijven winnen

Door

De Kentucky Wildcats en de Ohio State Buckeyes blijven maar winnen. De Wildcats verloren dit seizoen nog maar één duel en waren in eigen huis veel te sterk voor de als achtste geplaatste Florida Gastors: 78-58. Doron Lamb leidde het team met 18 punten en Marquis Teague (jongere broer van Hawks-guard Jeff Teague) voegde er 12 punten en 10 assists aan toe. De Wildcats, die afgelopen jaar strandden in de Final Four, kennen een uitstekend seizoen staan dan ook niet voor niets eerste in de rankings.

De Buckeyes, derde in de rankings, waren voor eigen publiek nipt een maatje te groot voor de Purdue Boilermakers: 87-84. Grote man was Williams Buford die maar liefst 29 punten scoorde. Met nog 4.43 minuten op de klok toonde het scorebord een gelijke stand van 73-73. In de volgende twee minuten scoorde Buford zeven onbeantwoorde punten op rij. De beslissende run waar de Boilermakers geen antwoord op hadden. Voor de ploeg van Ohio State, die vorig jaar in de Sweet Sixteen verloor van de Wildcats, was het de zesde overwinning op rij. De laatste nederlaag voor de Buckeys dateert van 15 januari.

Met het einde van het reguliere seizoen in zicht en het NCAA Tournament dat steeds dichterbij komt, is er nog één team dat dit seizoen nog geen duel verloor. De Murray State Racers zijn al 23 duels ongeslagen en hebben nog maar zes duels op het programma staan; drie thuis en drie uit. Nou stelt de Ohio Valley Conference niet zo veel voor, dus wellicht dat de Racers inderdaad ongeslagen aan het toernooi beginnen.

Op 18 februari volgt echter een duel tegen het sterke St. Mary´s Gaels, de nummer één van de West Coast Conference en met 22 zeges en slechts 2 nederlagen bezig aan een uitstekend seizoen. Eens zien hoe de Racers het er tegen de Gaels vanaf brengen.

Ook leuk om te lezen