Wild geven Canucks pak slaag

Door

De Vancouver Canucks zijn op z’n zachtst gezegd niet goed aan dit seizoen begonnen. Van de eerste twaalf wedstrijden wist de runner-up van vorig jaar er slechts zes te winnen en hiermee behaalden de mannen van coach Alain Vigneault maar dertien punten waardoor ze momenteel pas terug te vinden zijn in de onderste regionen van de Northwest Division. Natuurlijk, het seizoen is nog jong, maar toch staat dit in schril contrast met de vorige jaargang, waarin de Canucks deze divisie en zelfs de Western Conference domineerden en uiteindelijk de Presidents’ Trophy wonnen omdat zij na het reguliere seizoen het beste team van de NHL waren.

Dit seizoen is dus zogezegd stroef begonnen maar met vier overwinningen in hun laatste zes wedstrijden leken de Canadezen weer op de goede weg. Deze stijgende lijn wilden zij in de wedstrijd van afgelopen donderdag tegen hun hoger geklasseerde divisiegenoot de Minnesota Wild natuurlijk vasthouden.

De Canucks begonnen goed aan de wedstrijd. Al na ruim twee minuten was het Dan Hamhuis die met een snapshot de score wist te openen in de Xcel Energy Center in St. Paul. Hierna was het echter wel zo’n beetje gedaan met de dadendrang van de bezoekers en nam de thuisploeg de regie over de wedstrijd in handen.

Wild-coach Mike Yeo had zijn ploeg voor de wedstrijd op het hart gedrukt dat er meer schoten op het vijandelijke doel moesten worden gelost. Zijn ploeg had namelijk een gemiddelde van slechts zesentwintig schoten per wedstrijd en dit moest omhoog. Donderdagavond kreeg de coach zijn zin en vuurden de Wild maar liefst vijfenveertig schoten af op Canucks-goalie Cory Schneider. En hoewel de goalie er toch nog veertig wist te stoppen, zorgde dit spervuur aan schoten dus wel voor een ruime overwinning.

In de eerste periode wist Schneider zijn doel nog schoon te houden, maar vroeg in de tweede werd hij dan toch gepasseerd: Guillaume Latendresse zorgde met zijn backhand voor de gelijkmaker. Hiermee was het hek van de dam en nog in dezelfde periode liepen de Wild uit naar een 3-1 voorsprong via goals van Pierre-Marc Bouchard en Marco Scandella. In de slotperiode was het de uiteindelijke man of the match Matt Cullen die met twee goals het duel definitief wist te beslissen.

„Vancouver zal waarschijnlijk wel zeggen dat het geen goede wedstrijd heeft gespeeld,” aldus de winnende coach. „Maar in mijn ogen hebben wij met onder andere de vele schoten op doel er toch voor gezorgd dat zij dat zo voelen.”

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen de Minnesota Wild en de Vancouver Canucks:

Foto: minnesota.sbnation.com

Ook leuk om te lezen