Who’s better, who’s best (#37): Ray Lewis

Door

Who’s better, who’s best nummer 37: Ray Lewis


Ray Lewis werd in 1996 door de Baltimore Ravens vanuit Miami University gedraft in de eerste ronde. In zijn eerste seizoen leidde hij meteen de NFL in tackles for loss en bewees hij zijn leiderschap. Zijn volgende seizoen maakte hij 184 tackles, was daarmee wederom leider in de NFL en mocht hij naar zijn eerste Pro Bowl. Die Pro Bowl zou de eerste zijn van de tot nog toe 12 deelnames van Lewis.

In 2001 speelde Lewis zijn eerste en enige Super Bowl met Baltimore. Te Tampa kon de offense van de New York Giants niets beginnen tegen Ray Lewis en vrienden; het werd 34-7 in het voordeel van de Ravens. New York werd op 152 yards gehouden en hun quarterback Kerry Collins werd 4 maal onderschept. Lewis werd uitgeroepen tot MVP van de wedstrijd.

Lewis heeft in zijn loopbaan al 1909 tackles gemaakt, 38,5 sacks en 30 interceptions gevangen. Hij had 204 wedstrijden nodig om tot 30 interceptions en 30 sacks te komen en is daarmee de snelste die dat wist te bereiken. Zijn plaats in de Hall of Fame is al zo goed als binnen.

foto: jetsfan.com

 

Ook leuk om te lezen