Who’s better, who’s best (#4): Dick Butkus

Door

Who’s better, who’s best nummer 4: Dick Butkus

Dick Butkus was een ‘man amongst boys’, zowel in college bij de University of Illinois als in de NFL bij de Chicago Bears. Hij was nooit tevreden na een wedstrijd, winst of verlies, omdat hij niet iedere tackle had gemaakt. De linebacker werd in 1965 door de Bears gedraft als derde keuze in de NFL Draft. Bij Illinois had hij er een fantastische carrière opzitten. Hij werd er tweemaal All-American en zijn rugnummer werd er geretired.

In acht opeenvolgende seizoenen mocht Butkus de Pro Bowl spelen. In 1969 en 1970 was hij NFL defensive player of the year. Hij werd bijna Rookie of the Year maar moest teamgenoot Gale Sayers voor hem laten. Ook bij de Bears werd zijn nummer geretired. Dit is speler die niet tackled, maar door mensen loopt.

Op het einde van zijn carrière had Butkus 1020 tackles, 22 interceptions en 27 recovered fumbles. Hij speelde in een tijd waar ze de forced fumbles niet bijhielden, maar mochten ze het wel gedaan hebben zou hij bovenaan de lijst staan. Als vaste waarde in zowel ieder 1960’s als 1970’s team werd Butkus ook deel van het All-NFL team. In 1979 kreeg Dick zijn buste in de Pro Football Hall of Fame.

Foto: americantransman.files.wordpress.com

Ook leuk om te lezen