Who’s better, who’s best (#20): Dan Marino – Sport Amerika

Door

Who’s better, who’s best nummer 20: Dan Marino

De Miami Dolphins waren totaal verrast dat University of Pittsburgh quarterback Dan Marino nog beschikbaar was in de draft van 1983. Ze mochten kiezen op plaats 27 en er waren al vijf quarterbacks gekozen, waaronder hall of famers Jim Kelly en John Elway.

Hij werd starter tijdens de zesde week van zijn eerste seizoen en droeg voor de volgende 17 seizoenen Miami op zijn schouders. Bij zijn pensioen na 1999 had hij alle passing records op zijn naam staan.

Zijn tweede seizoen was nog nooit gezien in de geschiedenis. Hij werd de eerste speler die voor meer dan 5000 yards gooide, hij eindigde met een merkwaardige 5084 yards. Daarnaast gooide hij ook 48 touchdownpassen, wat het vorige record van 36 door Y.A. Tittle en George Blanda volledig uit de weg ruimde. Nog maar twee spelers hebben er meer gegooid in een seizoen, Peyton Manning (49) en Tom Brady (50). Op het eind van dat seizoen had zes NFL-records gebroken en werd de MVP.

In totaal gooide Dan ‘the man’ Marino voor 61361 yards en 420 touchdowns. Hij had 13 seizoenen met 3000 yards of meer, waarvan zes met 4000+ yards. Marino was acht keer all-pro en in 2005 werd hij Hall of Famer. Hij kon jammer genoeg nooit de Super Bowl meenemen naar Miami.

Foto: scrapetv.com

Ook leuk om te lezen