Who’s better, who’s best (#14): Bob Lilly

Door

Who’s better, who’s best nummer 14: Bob Lilly

In 1961 werd Bob Lilly door de Dallas Cowboys als hun eerste pick ooit gekozen. De All-American uit Texas Christian University speelde 14 seizoen in Dallas en kreeg er de bijnaam ‘Mr. Cowboy’. Hij begon op defensive end maar na zijn derde jaar werd hij op defensive tackle geplaatst. Daar haalde hij van 1964 tot en met 1969 opeenvolgend het All-NFL team en opnieuw in 1971 en 1972.

Omdat hij zowel bekend stond als een pass rusher en een rundefender moest Lilly constant tegen double- en triple team blocking vechten. Dat hield hem door zijn snelheid en beweeglijkheid niet tegen om constant de verdediging tegen te werken. Hij scoorde vier touchdowns in zijn carrière, één op interception en drie op fumble returns.

Mr Cowboy speelde in 196 opeenvolgende wedstrijden. Zijn enige gemiste wedstrijd was de championship game in 1973, toen hij met een beenblessure op bank moest plaatsnemen. Hij speelde in zeven NFL- of NFC championship games in acht jaar tijd en ook in Super Bowl V en VI. Het is de eerste speler die zijn volledige carrière bij de Cowboys speelde en zo in de Hall of Fame raakte. Dat lukte hem in 1980.

Foto: celebrity-photos.buy-art-posters-prints.com

Ook leuk om te lezen