Welts: ‘Ik kom uit de kast voor jongere generatie’

Door

Rick Welts zat op een vlucht, twee uur verwijderd van New York, en zijn leven was onder hem aan het veranderen. De voorzitter van de Phoenix Suns wist dat de New York Times zijn outing als homoseksueel had gepost op het internet.

Toen hij aankwam in New York kreeg hij een overload aan e-mails op zijn Blackberry. Er was een voicemail van ex-NBA speler Charles Barkley, een tekstbericht van Dallas Mavericks eigenaar Mark Cuban en een bericht van de voorzitter van de Arizona Cardinals, Michael Bidwill. Alles samen enkele honderden e-mails, zelfs van mensen die hij niet kent.

,,Het was enorm verblijdend en vrij emotioneel,” zei hij. ,,Mensen die het verhaal hadden gelezen toen het online kwam en me wilden zien en om me een knuffel te geven.” Welts expliceerde ook waarom hij zo’n openbaar forum gebruikte om zich te uiten.

,,Ik wou het onderwerp eens in de schijnwerpers plaatsen, er wordt niet over gepraat in onze sport,” zei Welts. ,,Anderzijds wou ik de jonge mensen een hart onder de riem steken, mensen die moeite hebben met het te zeggen aan de wereld terwijl ze een carrière willen opbouwen.”

Welts kwam naar de Suns in in 2002. Hij werd voorzitter en CEO in 2009 en staat in voor alle zaken rond het team.

Eigenaar Robert Sarver zei dat de outing geen grote zaak was voor het team. ,,Ik weet al lang dat Rick een homo is en dat heeft nooit invloed gehad op hoe ik hem zie als voorzitter,” zei Sarver. ,,We kijken hier naar hoe mensen hun job doen, wat hun huidskleur, religie of seksuele geaardheid ook is.”

Foto: www.slamdunkcentral.com

 

Ook leuk om te lezen