Week in Review: Sixers winnen voor het eerst, KD is terug

Door

Oklahoma City Thunder v New Orleans Pelicans

In de Week in Review zet SportAmerika wekelijks de belangrijkste zaken van de afgelopen NBA-week op een rijtje. Deze week onder andere de eerste overwinning van de Philadelphia 76ers en de terugkeer van Kevin Durant.

Het grote nieuws deze week was natuurlijk de eerste overwinning van de Philadelphia 76ers. Na zeventien keer achter elkaar te hebben verloren, versloegen de Sixers in Minneapolis de Timberwolves met 85-77. Natuurlijk moet worden gezegd dat de Wolves een aantal belangrijke krachten misten. Zo speelden Ricky Rubio, Kevin Martin en Nikola Pekovic allen niet.

Michael Carter-Williams
Point guard Michael Carter-Williams was met twintig punten, negen rebounds en negen assists de man van de wedstrijd. Door de overwinning voorkwamen de Sixers dat ze op gelijk hoogte kwamen met de New Jersey Nets. Zij verloren in het seizoen 2009-2010 de eerste achttien wedstrijden van het seizoen.

Detroit Pistons
Op zaterdagavond wonnen de 76ers direct ook de tweede wedstrijd van het seizoen. Na op vrijdag te hebben verloren van de Oklahoma City Thunder (103-91) won de ploeg na verlenging met 108-101van de Detroit Pistons. Opnieuw was Carter-Williams de beste man met twintig punten, vijftien assists en acht rebounds.

Kevin Durant
Kevin Durant keerde dinsdagavond terug bij de Oklahoma City Thunder. De small forward miste de eerste weken van het seizoen vanwege een voetblessure. De Thunder verloren de wedstrijd wel. De New Orleans Pelicans waren met 112-104 te sterk. Anthony Davis blonk uit. Hij noteerde 25 punten, 10 rebounds, 4 assists, 6 steals en 4 blocks.

Golden State Warriors
De Golden State Warriors blijven maar winnen. De ploeg van coach Steve Kerr heeft nu twaalf wedstrijden achter elkaar zegevierend afgesloten. Door de reeks zijn de Warriors nu het best presterende team in de NBA met zeventien overwinningen en twee nederlagen.

Spelers van de maand
Stephen Curry (Golden State Warriors) en Jimmy Butler (Chicago Bulls) werden deze week verkozen tot de spelers van de maand. Jimmy Butler blonk uit bij de Bulls en noteerde gemiddeld 21,9 punten per wedstrijd.

Curry leidde zijn team naar een 14-2 record en noteerde 23,8 punten en 7,8 assists per wedstrijd. Ook was hij goed voor 51 driepunters en 4 wedstrijden met tenminste 30 punten. Deze week was Curry opnieuw belangrijk voor de Warriors. De point guard besliste met een late driepunter de wedstrijd tegen de Orlando Magic (98-97).

I Can’t Breathe
Derrick Rose droeg zaterdagavond voor de wedstrijd tegen de Warriors een shirt met daarop de tekst: “I Can’t Breathe“. Met het shirt refereerde hij aan de dood van Eric Garner op 17 juli. Hij werd door een politieman in een wurggreep genomen, nadat deze hem arresteerde voor het verkopen van illegale sigaretten. Of het gevolgen heeft voor Rose is nog niet bekend, maar LeBron James >heeft inmiddels ook aangegeven dat hij een soortgelijk shirt wil.

Andre Drummond
Andre Drummond ging deze week flink door het stof. Op internet verscheen een foto van de center waarop te zien was dat hij 96 mph reed op de snelweg, waar maar zeventig was toegestaan. Drummond zei hier het volgende over: “Het was een stomme fout en het zal niet meer gebeuren.”

Drummond

Triple-doubles
Net als vorige week waren er ook deze week weer een aantal spelers met een triple-double. Tim Duncan (38 jaar) werd vrijdagavond de op één na oudste speler met een triple-double. Alleen Karl Marlone was ouder. De center van de San Antonio Spurs had dertien punten, tien rebounds en tien assists tegen de Memphis Grizzlies (107-101 winst).

Gisteravond was de eer aan Rajon Rondo, die tegen de Washington Wizards speelde, om een triple-double te maken. Hij was goed voor dertien punten, dertien rebounds en elf assists. Daarnaast stal hij drie keer de bal. De Boston Celtics wonnen met 101-93.

Ankle breakers
Deze week werd op geweldige wijze een aantal ‘enkels gebroken’.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen