Week in Review: NBA-baas wil gokmarkt legaliseren, mijlpaal Nowitzki

Door

Sacramento Kings v Dallas Mavericks

In de Week in Review zet SportAmerika wekelijks de belangrijkste zaken van de afgelopen NBA-week op een rijtje. Deze week onder andere Adam Silver die de gokmarkt wil legaliseren en de mijlpaal van Dirk Nowitzki.

Deze week kwam het belangrijkste nieuws van NBA-baas Adam Silver zelf. In een column in de New York Times gaf hij op donderdag aan de gokmarkt in de Verenigde Staten te willen legaliseren. Volgens hem moet gokken op sportwedstrijden in de toekomst legaal worden. Nu is gokken alleen in Las Vegas nog toegestaan.

Ondanks het feit dat het verboden is, wordt er toch veel gegokt in de VS. Een nadeel is echter dat er doordat het illegaal is geen toezicht op gehouden kan worden. Uit meerdere Amerikaanse bronnen blijkt dat er jaarlijks voor ruim vierhonderd miljard dollar illegaal wordt gegokt.

Silver wil het voorbeeld van Engeland volgen. In dit land is gokken op wedstrijden toegestaan.

“De integriteit van de sport moet voorop blijven staan. Dat is een van mijn belangrijkste taken als baas van de NBA. Daarnaast moet ik ervoor zorgen dat de fans vertrouwen houden in onze sport en competitie. Maar ik ben er van overtuigd dat we de gokmarkt open moeten gooien”, aldus Silver.

Dirk Nowitzki
Dirk Nowitzki zorgde deze week voor een mijlpaal. De Duitser noteerde op dinsdag in de wedstrijd tegen de Sacramento Kings zijn 26.947ste punt uit zijn carrière en werd hiermee de buitenlander met de meeste punten ooit in de NBA. De speler van de Dallas Mavericks passeerde Hakeem Olajuwon.

Nowitzki staat nu op de negende plaats op de topscorerslijst aller tijden. Van alle spelers, die op dit moment nog actief zijn, staat alleen Kobe Bryant hoger met 31.973 punten. Kareem Abdul-Jabbar staat op de eerste plaats met 38.387.

Schokkend nieuws
Op dinsdag kwam er erg schokkend nieuws naar buiten. De vader van Los Angeles Lakers-speler Wayne Ellington zou in het weekend zijn vermoord in Philadelphia. De speler miste daardoor een aantal wedstrijden van zijn team. Wanneer hij weer terugkeert is nog niet bekend.

De Minnesota Timberwolves speelden deze week eindelijk een wedstrijd in Mexico City. De ploeg zou vorig seizoen al een wedstrijd afwerken buiten de Verenigde Staten, maar vanwege een brand in het stadion werd het uiteindelijk afgeblazen. De Timberwolves gingen in Mexico met 113-101 onderuit tegen de Houston Rockets. Dwight Howard en James Harden waren de belangrijkste spelers aan de kant van Houston. Beide spelers waren samen goed voor 45 punten.

Sixers blijven verliezen
De Philadelphia 76ers kregen het ook deze week niet voor elkaar om de eerste overwinning van het seizoen te pakken. Op woensdag verloren de Sixers zeer pijnlijk met 123-70 van de Dallas Mavericks.

Een dag later speelde Philadelphia een stuk beter, maar opnieuw werd er verloren. Dit keer waren de Rockets met 88-87 te sterk. James Harden zorgde met negen seconden te gaan voor de beslissing.

Toch was er ook nog goed nieuws te melden voor de Sixers. Michael Carter-Williams speelde deze week zijn eerste wedstrijden van het seizoen. In twee wedstrijden was hij gemiddeld goed voor zestien punten, 6,5 rebounds, vijf assists en één steal.

Op vrijdag zorgde Carmelo Anthony voor een nieuw puntenrecord dit seizoen. De speler van de New York Knicks scoorde tegen de Utah Jazz 46 punten.

Ondanks dit aantal verloren de Knicks toch. Trey Burke raakte bij een gelijke stand (100-100) een buzzer beater.

Cleveland Cavaliers
De Cleveland Cavaliers waren deze week opnieuw erg wisselvallig. Op vrijdag werd ternauwernood gewonnen van de Boston Celtics, 122-121. Een dag later zouden de Cavs een nieuw NBA-record vestigen.

In de wedstrijd tegen de Atlanta Hawks gooiden LeBron James en zijn mannen in het eerste kwart negen driepunters, waarvan er geen één misging. Uiteindelijk zou de teller stoppen na elf opeenvolgende gemaakte drietjes. Cleveland won met 127-94.

James Harden speelde gisteren tegen zijn oude ploeg, de Oklahoma City Thunder. In Oklahoma City werd het 69-65. Beide teams speelden aanvallend erg matig met een field goal percentage van onder de dertig procent (Rockets: 28,7% & Thunder: 29,4%).

Harden was met negentien punten de topscorer. In tegenstelling tot de aanval was de verdediging van beide ploegen uitstekend. In totaal werden er 21 schoten geblocktSteven Adams (6) en Serge Ibaka (5) noteerden er gezamenlijk elf (!).

Stephen Curry
Point guard Stephen Curry speelde gisteren weer een geweldige wedstrijd. In Los Angeles noteerde hij dertig punten, vijftien assists en vier rebounds tegen de Lakers. De Golden State Warriors wonnen met 136-115, waardoor de Lakers naar een record zakten van 1-9. Kobe Bryant was met 44 punten de topscorer van de wedstrijd.

Rudy Gay
Rudy Gay verlengde daarnaast zijn contract bij de Sacramento Kings. De forward tekende voor drie jaar en gaat in totaal veertig miljoen dollar verdienen. Gay is bezig aan een goed seizoen. In de eerste tien wedstrijden noteerde hij gemiddeld 22,5 punten, 6,8 rebounds en 4,5 assists per game. Daarnaast was hij dit seizoen de eerste speler met veertig punten in een wedstrijd.

Foto’s: Getty Images

2 Reacties
  1. Pascal Mathezer 6 jaar ago

    Prachtig overzicht, dank!

  2. Roy 6 jaar ago

    Nice recap!

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen