coronabesmettingen Titans

Wedstrijd Titans uitgesteld na vier coronabesmettingen

Door

De wedstrijd van de Tennessee Titans tegen de Pittsburgh Steelers is enkele dagen uitgesteld. De NFL heeft dat besloten nadat er onder de spelers van de Titans vier coronabesmettingen zijn vastgesteld. Het is nog niet bekend of de wedstrijd maandag of dinsdag wordt gespeeld.

De Titans kwamen zondag uit tegen de Minnesota Vikings. Uit voorzorg zijn de trainingsfaciliteiten in Minneapolis de afgelopen dagen gesloten geweest. Omdat geen van de spelers uit Minnesota tot nu toe het virus heeft opgelopen, gaat de ploeg donderdag weer trainen. De wedstrijd van de Vikings tegen de Texans lijkt daarom zondag gewoon door te kunnen gaan.


LINEBACKERS COACH


Het trainingscomplex van de Titans blijft minimaal tot zaterdag gesloten. Naast de vier spelers zijn er nog vijf coronabesmettingen onder het personeel geconstateerd. De uitbraak is waarschijnlijk begonnen bij linebackers coach Shane Bowen. Hij testte zaterdag positief op het virus en ging daarom niet mee naar de wedstrijd.

Drie van de vier spelers die besmet zijn, nose tackle DaQuan Jones, long-snapper Beau Brinkley en practice squad tight end Tommy Hudson, hadden het virus zondag nog niet, maar bleken bij de test van maandag positief. Coach Mike Vrabel zei niemand in de organisatie iets kwalijk te nemen. “Ik weet dat er veel vragen zullen zijn over de wedstrijd tegen de Vikings en wiens schuld het is, maar niemand is schuldig. We leven in een pandemie. Het is een ongelukkige situatie, maar we zijn vol vertrouwen dat we dit veilig op kunnen lossen. Daarbij staan de belangen van het team en de spelers voorop.’


PROTOCOLLEN VAN DE NFL


Of de wedstrijd van de Titans definitief begin volgende week gespeeld wordt, zal in de komende dagen blijken. NFL-spelers worden tijdens het seizoen zes van de zeven dagen getest. Alleen op de wedstrijddag neemt de NFL geen tests af. Dit omdat de resultaten dan niet op tijd binnen zijn voor de wedstrijd en het risico van vals-positieve testen te voorkomen. De NFL en de spelersvakbond houden de situatie bij de Titans acht dagen extra goed in de gaten. Daarom blijft het trainingscomplex tot zaterdag dicht en zal waarschijnlijk zaterdag pas definitief besloten worden of de wedstrijd door kan gaan.

Coverfoto: Hannah Foslien/Getty Images

Reageer op dit artikel

Je mailadres komt niet op de site te staan.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ook leuk om te lezen