Wizards hebben nog niet de ‘echte’ John Wall gezien

Door

 

John Wall heeft op dit moment even de wind tegen. De runner-up Rookie of the Year van het afgelopen seizoen heeft in de eerste vier wedstrijden van het seizoen nog niet zijn draai gevonden bij de Washington Wizards. Zijn stats halen het niet bij die van een jaar geleden, al lijkt de ommekeer nabij na zijn prestatie afgelopen zondag tegen de Boston Celtics.

De Wizards hadden geen kans tegen de Celtics (94-86), maar Wall liet bij vlagen zien waarom hij een jaar geleden de beste rookie was in de NBA. De 21-jarige spelverdeler eindigde de wedstrijd met 19 punten, 7 rebounds en 8 assists. Misschien nog belangrijker, hij schoot 6 uit 13 van het veld, iets wat hem in de eerste drie wedstrijden niet lukte.

Brick na Brick

Het maken van scores gaat de Wizards (0-4) sowieso niet goed af. Ze leveren brick na brick af en ik kon dan ook mijn lach niet onderdrukken toen ik Nick Young tegen de Celtics een airball zag maken, alsof een stadionmedewerker net een deur open had gezet in de Verizon Center.

Wall heeft het moeilijk in het veld en schoot bijvoorbeeld al 3 uit 13 tegen de Atlanta Hawks en 1 uit 9 tegen de Milwaukee Bucks. In vier wedstrijden voor de Wizards maakt Wall gemiddeld 13 punten, 6 assists en een .270 schotpercentage. Een jaar geleden zag het er nog heel anders uit voor Wall met gemiddeld 16 punten, 8 assists en een .409 schotpercentage.

Uiteraard is er een verklaring voor. Ik vergeet steeds dat dankzij the lockout er amper een goede voorbereiding is geweest voor de dertig teams in de competitie. Eigenlijk is het nog altijd preseason, want ploegen proberen nog altijd uit te vinden wat de beste samenstelling is. Misschien let ik ook te veel op de 21-jarige superster in wording. Hij zou het gaan maken werd er gezegd in de offseason en ik heb Wall dan ook niet voor niets opgenomen in mijn fantasy team.

Ik denk dat hij meer initiatief moet nemen in het veld, zoals Derrick Rose de Chicago Bulls bij de hand neemt, want Wall speelt niet samen met de beste spelers in de competitie. De Wizards staan laatste in de ranking als het gaat om punten per wedstrijd (83.5) en een-na-laatste in assistst per wedstrijd (15.8).

Foto: wikimedia commons.

Ook leuk om te lezen