Watch out! Here come the Missouri Tigers

Door

Vergeet de strijd tussen de North Carolina Tar Heels en de Duke Blue Devils. De kansen van Kentucky en Syracuse? Please. De Missouri Tigers (8-0) zijn in aantocht en ik haak maar al te graag aan op deze razende trein door het college basketball landschap (zal je zien dat ze na dit verhaal geen wedstrijd meer winnen.) De Tigers versloegen dinsdag de Villanova Wildcats met 81-71 in de Madison Square Garden.

Wat maakt deze ploeg zo speciaal om naar te kijken? Als eerste dat coach Frank Haith slechts beschikking heeft over één lange man onder het bord: senior Ricardo Ratliffe. Maar wat is deze man een beest in the paint. De forward meet in lengte 6’8, maar oogt in het veld veel groter. Breed, gespierd en opvallend flexibel in zijn bewegingen. Ratliffe doet met denken aan Hasheem Thabeet, alleen dan veel beter.

Ratliffe eindigde de wedstrijd met 17 punten een 11 rebounds. Rondom de forward spelen vier snelle guards met dreiging inside, passing skills en succesvol vanachter de driepuntslijn. Senior guard Marcus Denmon springt er voor mij tussen uit. Denmon was tegen Villanova goed voor 28 punten, waarvan zes driepunters. Deze kwaliteit liet hij een wedstrijd eerder tegen Northwestern ook al zien met zeven rake driepunters.

De Tigers begonnen het seizoen als 25e geplaatst, maar mogen zich inmiddels al de nummer tien noemen. De komende maand staan er nog enkele mindere tegenstanders op het programma voordat op 3 januari de Big 12 conference van start gaat met een wedstrijd tegen de Oklahoma Sooners. De mannen van coach Haith hebben met hun zege op Villanova laten zien het grote podium niet te schuwen en zijn klaar om voor het eerst in de geschiedenis van de school de Final Four te halen. Go Tigers!

Foto: rushthecourt.net

Ook leuk om te lezen