Wat je moet weten over de NFL Combine 3

Door

2011 NFL Scouting Combine - Day 4Vijf small-school spelers die je volgende week wél kent

1. Aaron Mellette, WR, Elon

Brian Quick, een wide receiver van Appalachian State werd opgepikt als 33rd overall door de St. Louis Rams in de 2012 NFL Draft. De verwachtingen van Mellette zijn nog een stuk hoger gespannen, die tegenstander was van Quick – die in de tweede ronde selectie zat – in de Southern Conference. Zelfs als Mellette een desastreuze week heeft in Indy, zal hij de eerste speler van Elon (North Carolina) zijn die gedraft wordt sinds de Jacksonville Jaguars Chad Nkang kozen in de zevende ronde van 2007.

De cijfers tijdens college zijn buitengewoon. Na het vangen van acht ballen tijdens zijn eerste jaar bij de Phoenix noteerde hij 86-catch, 113-catch en 97-catch seizoenen. In drie jaar tijd haalde hij 42 touchdown passes binnen. Hij is 6-foot-4, 220 pounds en zijn routes zijn zeer precies. Mellette lijkt klaar voor de NFL. Er zijn er niet veel geweest van Elon zoals deze.

2. Rogers Gaines, OT, Tennessee State

Nooit van gehoord? Geeft niet, je bent niet de enige. Gaines was een ster op Tennessee State, waar echt niet elk weekend de camera’s van ESPN of FOX Sports stonden. De scouts waren er wel, en wat ze zagen was een 6-foot-7, 320-pound vent met ook nog eens een lading potentie. Hij had een slow start bij Tennessee State – enkel drie wedstrijden in 2010 – maar kwam sterk terug in zijn junior en senior jaren. Gaines is in principe ruw materiaal, maar bij het juiste team kan het een geweldige aanwinst zijn.

3. Tyrone Goard, WR, Eastern Kentucky

Een andere belofte, naast Mellette, op de lijst van wideouts is Tyrone Goard. Of het nu om Jerry Rice, Pierre Garcon, Cecil Shorts III, Donald Driver, Marques Colston of talloze anderen gaat, NFL teams zijn nooit bang geweest om eens een dobbelsteen te gooien voor een wide receiver buiten de traditionele BCS conferences als het aankomt op de draft.

Met Goard haal je een 6-foot-4, 200-pounder binnen met veel snelheid. Maar net als Gaines, is het nog een ongeslepen diamant. Hij ving slechts 41 ballen bij Eastern Kentucky vorig seizoen, maar had een indrukwekkende week tijdens de East-West Shrine Game demonstraties en duikt in steeds meer berichtgevingen op. Goard kan zomaar één van die verrassende picks worden tijdens de tweede dag, na een sterke week in Indy.

4. Mark Jackson, OL, Glenville State

Zijn geboortegrond ligt in Columbus, Ohio en het is mooi om te zien dat deze Glenville State grad waarschijnlijk eindigt voor een Ohio State linemen in de NFL Draft. Deze First-team Divison II All-American speler in 2012 is 6-foot-6 en 325-pound en walste als tackle over iedereen heen in college, maar zal bij de pros misschien beter tot zijn recht komen als guard. Als een driemalig All-Conference deelnemer domineerde hij op Division II niveau. Maar de NFL is van een heel ander niveau en dus is het interessant om te zien hoe hij zich staande houdt in de Combine competitie.

5. Ty Powell, OLB, Harding

Powell speelde defensive end op Division II school Harding, maar zal in de NFL de move naar OLB maken. Hij is ongeveer 6-foot-3, 255 pounds en de vraag is of hij bij de quarterback kan komen. In college wel, met 8.5 sacks en 11.5 tackles voor verlies van yards. Getipt voor een pick op de tweede dag indien zijn prestaties in Indy goed zijn.

Ook leuk om te lezen