Ward eerste keuze tijdens draft NHL All-Star game

Door

Door de afwezigheid van de grote ster Sidney Crosby bij de komende NHL All-Star game, was vrijdag natuurlijk de grote vraag wie er als eerste gekozen zou worden tijdens de draft voor deze wedstrijd.

Waar vooraf Alexander Ovechkin en Steven Stamkos goede kaarten leken te hebben om als eerste gekozen te worden, was die eer uiteindelijk weggelegd voor een goalie. Cam Ward, doelman van de Carolina Hurricanes, werd door zijn teamgenoot Eric Staal als eerste gekozen.

Staal is de aanvoerder van ‘Team Staal’ en neemt het op tegen Niclas Lidstrom, de leider van ‘Team Lidstrom’. De NHL heeft er voor gekozen om het oude systeem van West tegen East te laten varen en nu voor twee zelf gekozen teams te gaan.

De reden dat Staal voor Wade koos kan er mee te maken hebben dat beide spelers samen de Stanley Cup in 2008 wisten te winnen.

Stamkos werd uiteindelijk als tweede gekozen door Lidstrom, terwijl de tweevoudige MVP Ovechkin als derde gekozen werd. De Rus speelt daarom in de All-Star game voor ‘Team Staal’.
Foto: 0.tqn.com

Ook leuk om te lezen