Wainwright verkozen tot National League pitcher van de maand

Door

Pittsburgh Pirates v St. Louis Cardinals

Adam Wainwright van de St. Louis Cardinals is uitgeroepen tot beste pitcher van de maand september. De ace bleef Clayton Kershaw voor. Beide heren nemen het vrijdag tegen elkaar op in de eerste wedstrijd van de National League Division Series (NLDS).

Waino speelde in de maand september vijf wedstrijden en won die allemaal. Hij verlaagde zijn ERA van 2.59 naar 2.38. Daarnaast gooide hij 29 keer drie slag in 39 innings. Ook noteerde hij twee keer een complete game. Zijn laatste overwinning op 22 september betekende zijn twintigste overwinning van het seizoen. Het was de tweede keer dat hij deze mijlpaal bereikte.

Wainwright zou eigenlijk zes wedstrijden spelen in september, maar dankzij de nederlaag van de Pirates tegen de Cincinnati Reds tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen zorgde ervoor dat de Cardinals zich al de kampioen van de National League Central mochten noemen. Coach Mike Matheny besloot daarom zijn belangrijkste pitcher wat extra rust te geven.

American League Pitcher of the Month
Tampa Bay Rays v Cleveland Indians

Corey Kluber was de beste pitcher in de American League. Kluber, één van de kanshebbers voor de Cy Young Award, won vijf van de zes wedstrijden in de maand september. Daarnaast noteerde hij de meeste strikeouts met 56. Ook gooide hij veertien keer drie slag in twee opeenvolgende wedstrijden en ging zijn ERA van 2.72 naar 2.44. Naast zijn 2.44 ERA noteerde Kluber achttien overwinningen en 269 strikeouts dit jaar. De Cleveland Indians bereikten de play-offs echter niet.

National League Player of the Month
Colorado Rockies v Los Angeles Dodgers

Los Angeles Dodgers-outfielder Matt Kemp was de beste speler in de National League. Kemp sloeg in september negen homeruns. Daarnaast noteerde hij 25 binnengeslagen punten en zeven doubles. Zijn slaggemiddelde was .322. Vrijdag neemt hij het in de play-offs op tegen de Cardinals. Tijdens het reguliere seizoen had Kemp de volgende nummers: 25 homeruns, 89 RBI en een slaggemiddelde van .287.

American League Player of the Month
Detroit Tigers v Minnesota Twins

Ook Miguel Cabrera raakte op het juiste moment in vorm. De eerste honkman van de Detroit Tigers sloeg in september acht homeruns en tien doubles. Ook had hij achttien RBI en een slaggemiddelde van .379. De voormalig MVP van de American League sloeg dit seizoen 25 homeruns en had 109 binnengeslagen punten.

Morgen speelt hij met de Tigers de eerste wedstrijd in de play-offs. Om 23:30 (Nederlandse tijd) neemt hij het op tegen de Baltimore Orioles.

National League Rookie of the Month
Colorado Rockies v New York Mets

Jacob deGrom is dankzij de laatste maanden de absolute favoriet voor de National League Rookie of the Year Award. Net als in juli was deGrom ook in september de beste rookie. Hij speelde vier wedstrijden en noteerde een ERA van 1.67. Daarnaast gooide hij 38 strikeouts en kreeg hij geen enkele homerun tegen.

Op 15 september evenaarde hij tegen de Miami Marlins een MLB-record door de eerste acht slagmannen uit te gooien. DeGrom sloot het jaar af met een ERA van 2.69, negen overwinningen en 144 keer drie slag.

American League Rookie of the Month
Seattle Mariners v Houston Astros

Ook Collin McHugh van de Houston Astros viel in de prijzen. Hij werd verkozen tot American League Rookie of the Month. De pitcher won al zijn wedstrijden in september en had een ERA van 1.59. Hij kreeg in 28 1/3 inning vijf earned runs en twee homeruns tegen. De rookie sloot het jaar af met elf overwinningen, 157 strikeouts en een ERA van 2.73. De Astros haalden net als vorig jaar de play-offs niet. In de American League West eindigden zij op een vierde plek met een record van 70-92.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen