Waarom Tyson Chandler een gewilde speler is

Door

Als je de hevige geruchten op dit moment moet geloven verkast Tyson Chandler komend seizoen naar de New York Knicks. Een trade die werkelijk niemand zag aankomen, zoals vaker met trades het geval is. De deal zou voor 98 procent beklonken zijn. Een zwaar verlies voor de Dallas Mavericks. Naast de Knicks hengelden nog meer clubs naar de diensten van de 28-jarige center. Waarom is deze man zo gewild?

Mavs coach Rick Carlisle: ‘Chandler changed our season’

En daar is niets aan gelogen. Chandler ontpopte zich als de leider van de verdediging en bewaarde zijn beste spel voor het laatst: de NBA Finals tegen de Miami Heat. Naast het pakken van rebounds, blokken van schoten en het maken van belangrijke scores, was Chandler ook buiten het veld een echte leider. “De komst van Chandler heeft ons seizoen veranderd”, aldus Carlisle.

“Het was niet alleen zijn spel, maar zijn enthousiasme en zijn energie”, vervolgt de coach. “Hij bracht een soort uitbundigheid in de kleedkamer en zorgde ervoor dat gedurende het seizoen de groep bij elkaar bleef.” De center kwam voor het seizoen over van de Charlotte Bobcats via een trade, hoewel er vraagtekens waren over zijn fysieke gesteldheid. Chandler speelde de twee voorgaande jaren slechts 51 wedstrijden vanwege blessures.

Superster Dirk Nowitzki: ‘His defense won us the playoffs’

Nowitzki hoorde de verhalen over de blessure gevoelige Chandler, maar zag met eigen ogen hoe Chandler zich ontwikkelde in Dallas. “Zijn positieve energie, zijn defense wat er werkelijk voor zorgde dat we veranderden en de playoffs konden winnen”, aldus de Duitser die vlak na het behalen van het kampioenschap hoopte dat zijn teamgenoot voor een langer verblijf in Dallas zou kiezen.

Nowitzki was onder de indruk van het spel van de lange center. “Elke grote wedstrijd, als het erom ging, wisten we als team te beslissen dankzij onze verdediging. Ik heb nog nooit met een center gespeeld die zo atletisch en snel was, een grote ruimte kon afdekken en een ongelofelijke energie in zijn spel legde.”

Als je de quotes hoort van coach Carlisle en Nowitzki dan kan het niet anders of de Knicks hebben een uitstekende move gemaakt. De kwaliteiten die Chandler brengt ontbreekt al jaren in The Bronx. De vraag is: wie maakt er plaats voor de komst van Chandler? Amare Stoudamire? Chauncy Billups? We gaan het zien.

Foto: wikimedia commons

Ook leuk om te lezen