Vrabel: ‘Onderhandelen zonder Goodell’

Door

Mike Vrabel, linebacker van de Kansas City Chiefs, heeft een idee om de gesprekken tussen de spelersvakbond en de eigenaars van de NFL vlotter vooruit te laten gaan. In de pauze van de vakbondsgesprekken vrijdag zei Vrabel dat het beter zou zijn mochten NFL commissaris Roger Goodell en de topmannen van de vakbond er niet meer bijzijn.

,,We willen zeker onderhandelen, maar niet met Goodell, onderhandelaar Bob Batterman en NFL’s vice president Jeff Pash,” zei de linebacker. ,,We moeten onderhandelen met eigenaars als Jerry Jones, Bob Kraft, Jerry Richardson en hun afgevaardigden. Met mensen die willen kunnen onderhandelen. Met Jeff Pash valt er geen akkoord te bereiken.”

NFL-woordvoerder Greg Aiello zei dat de league de uitnodiging van Vrabel accepteert, maar dat ze niet kunnen uitsluiten dat de topmannen aanwezig zullen zijn.

Pete Kendall, spelersvertegenwoordiger van de vakbond, zei dat de gesprekken stilvielen vorige week toen de eigenaren een voorstel op tafel gooiden dat van de salarissen een constante kost zou maken en het de spelers onmogelijk zou maken om een deel van de winst te verkrijgen.,,Dat is een fundamentele verandering in vergelijking met vorige jaren, de spelers deelden altijd in de winst,” zei Kendall.

Goodell stuurde een brief rond naar de spelers vorige week om duidelijk te maken hoe de gesprekken juist ten einde liepen. De spelers waren niet mals voor Goodell. ,,Zoiets stuur je niet rond als je al twee jaar in gesprek bent en alles blijft uitstellen,” zei Jeff Saturday, center van de Indianapolis Colts. ,,Het is gewoon weer een tactische zet tijdens de gesprekken.”

Foto: kcchiefsblog.com

Ook leuk om te lezen