Voormalig NBA-ster gearresteerd na poging tot inbraak

Door

Seattle SuperSonics v Los Angeles Clippers

Je zou zeggen dat NBA-sterren genoeg verdienen om de rest van hun leven geen geldzorgen te hebben. Het tegendeel bleek deze week waar. Voormalig NBA-speler Robert Swift werd dinsdag namelijk gearresteerd voor een poging tot overval. Gehuld in een bivakmuts probeerde hij, zwaarbewapend, met een crimineel vriendje in te breken in een huis in Portland, totdat hij door de politie opgepakt werd.

Het is niet het eerste akkefietje rondom Swift, die afgelopen november ook al in de kraag werd gevat omdat hij een afgezaagde shotgun en een granaatwerper (!) in zijn bezit had en in het huis van een drugsdealer woonde. Een pijnlijk voorval voor een basketballer die tien jaar geleden nog de nummer twaalf was in de NBA-draft en als eerste werd gekozen werd door de Seattle Supersonics – volgens zijn high school-coach een zet die te vroeg kwam in zijn leven.

De veelvuldig betatoeëerde Swift kende namelijk een moeizame carrière in Seattle. Hij raakte geblesseerd aan zijn knie, kwam uiteindelijk in Oklahoma City terecht, maar zag zijn contract in 2009 verscheurd worden. In 2011 probeerde hij zich nog in de kijker te spelen bij de Trail Blazers, maar sindsdien is hij verslaafd geraakt aan heroïne en is het verder bergafwaarts gegaan.

In 2013 weigerde hij bijvoorbeeld om zijn huis te verlaten toen dat al verkocht was. Niet dat het prettig toeven was binnen: overal lag afval, de kamers waren bezaaid met bierblikjes, dierlijke uitwerpselen en kogelgaten sierden de muren. Het voorval werd uitgelicht op televisie – zie onder – en pas na ingrijpen van de politie verdween Swift uit zijn oude huis, om vervolgens niet meer in positieve zin in het nieuws te komen. Zonde.


Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen