Voormalig Bronco Travis Henry wil terugkeren in de NFL

Door

Travis Henry, voormalig running back van onder meer de Tennessee Titans en de Denver Broncos wil terugkeren in de NFL. Na een gevangenisstraf van drie jaar die hij wegens drugsdelicten in 2009 opgelegd heeft gekregen zal hij proberen een terugkeer te maken naar de koningsklasse van het gridiron football.

Henry heeft een roerige geschiedenis met drugs achter de rug. In het 2005-seizoen werd hij geschorst voor vier wedstrijden wegens misbruik van verboden middelen. Dat jaar was hij backup bij de Tennessee Titans achter Chris Brown. In 2007 dreigde voor Henry, toen inmiddels speler van de Broncos, een mogelijke schorsing na een positieve cannabistest.  Dat liep toen met een sisser af.

In juli 2008 wordt Henry opnieuw positief bevonden na een drugstest. De NFL schorst hem voor een jaar en de Broncos releasen hem. In datzelfde jaar wordt Henry in september uiteindelijk gearresteerd voor zijn vermeende rol binnen een organisatie die zich bezig zou houden met het smokkelen van drugs. Hij zal uiteindelijk drie jaar in de gevangenis moeten doorbrengen.

Nu Travis is vrijgelaten is hij dus weer op zoek naar een nieuw team en zal hij proberen om zijn carrière nog een beetje leven in te blazen. De vraag is natuurlijk welke franchise binnen de NFL op dit moment zit te wachten op een speler met het verleden van Henry.

 

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen