Voorbeschouwing: WWE SUMMERSLAM 2012

Door

TRIPLE H VS. BROCK LESNAR
Tien jaar geleden schreef Brock Lesnar geschiedenis tijdens SummerSlam 2002. ‘The Next Big Thing’ versloeg de toenmalige WWE Undisputed Champion The Rock en werd, op 25 jarige leeftijd, de jongste WWE Champion aller tijden. Gaat hij tijdens de 25ste editie van SummerSlam opnieuw geschiedenis schrijven tegen Triple H? Ik zeg: JA!

Vanavond (vannacht in Nederland) staan twee fenomenale performers tegenover elkaar in het Staples Center in Los Angeles. Lesnar is een niet te stoppen machine, een beest, een natuurtalent, een freak of nature. Die arme John Cena heeft nog steeds nachtmerries over zijn gruwelijke match tegen Brock tijdens WWE Extreme Rules. Toekomstige WWE Hall of Famer Triple H heeft in zijn WWE carrière, die begon in 1995, alles gewonnen wat er te winnen is. ‘The Game’ is een big match performer die in meerdere WrestleMania main-events heeft gestaan, het hoogst haalbare in de WWE. Maar Triple H heeft nog nooit met Brock ‘Here Comes The Pain’ Lesnar in de ring gestaan.

Brock Lesnar heeft zichzelf opnieuw uitgevonden in de WWE. Hij is niet, zoals tijdens zijn eerste WWE run, een WWE Superstar. LESNAR IS EEN ASSKICKER! Tijdens Extreme Rules heeft Brock laten zien dat hij, na een afwezigheid van 8 jaar, nog steeds in staat is om een fantastische match neer te zetten. Ik ben van mening dat Lesnar deze match gaat, en ook moet, winnen.

Beide mannen zijn parttime performers. Brock Lesnar heeft in april een miljoenencontract getekend voor de duur van één jaar (tot en met WrestleMania 29 in New York/New Jersey) en hoeft maar een beperkt aantal dagen te werken. Triple H werkt tegenwoordig achter de schermen als ‘Executive Vice President Talent & Live Events’ en staat nog maar een paar keer per jaar in de ring. Zijn laatste match was de onvergetelijke WrestleMania 28 Hell in a Cell Match tegen The Undertaker. Brock Lesnar moet deze match winnen omdat Vince McMahon miljoenen in hem heeft geïnvesteerd en omdat hij deze overwinning harder nodig heeft dan Triple H. Lesnar was tijdens Extreme Rules buitengewoon dominant tegen Cena, maar trok uiteindelijk aan het kortste eind. Een tweede nederlaag, in evenzoveel matches, zou de credibility en marketingwaarde van Lesnar behoorlijk aantasten en de WWE heeft hem de komende maanden nog hard nodig. Het grote geld zit in een WrestleMania 29 main-event tegen The Undertaker. Triple H heeft inmiddels een status aparte bereikt in de WWE en kan tot zijn pensioen iedere match verliezen zonder zijn credibility kwijt te raken. Bovendien is hij een company man (dat moet ook wel als je getrouwd ben met de dochter van de baas) en weet hij wat goed is voor business.

Ik verwacht daarom een overwinning van Brock Lesnar in een bikkelharde match.

WWE Championship Match
CM PUNK (C) VS. JOHN CENA VS. BIG SHOW
CM Punk is sinds november vorig jaar WWE Champion maar staat nog steeds in de schaduw van John Cena. De laatste keer dat hij zijn WWE Championship verdedigde in een pay-per-view main-event was tijdens TLC in december 2011. Ik verwacht dat Punk deze match wint en dat Big Show degene is die de 1-2-3 moet incasseren. Deze match is waarschijnlijk een tussenstop op weg naar de one on one match tussen Punk en Cena tijdens WWE Night of Champions in John Cena’s hometown Boston.

KANE VS. DANIEL BRYAN
Bryan is één van de grootste succesverhalen van dit jaar. Na zijn vernedering tijdens WrestleMania 28, hij verloor in 18 seconden van Sheamus, heeft hij zich ontpopt als een ware WWE Superstar. Hij is sterk on the mic, heeft een band met het publiek: “YES! YES! YES!” en levert keer op keer fantastische matches af. Ik verwacht (en hoop) dat Daniel Bryan deze match wint.

CHRIS JERICHO VS. DOLPH ZIGGLER
Chris Jericho vs. Dolph Ziggler is de match die, in potentie, de show kan stelen. Mr. Money in the Bank, Dolph Ziggler staat op het punt om de volgende stap in zijn carrière te zetten. Een overwinning, in een showstealing performance, tegen Jericho is het extra zetje dat hij nodig heeft. Omdat Chris Jericho na SummerSlam gaat toeren met zijn band Fozzy verwacht ik dat Ziggler op een overtuigende manier de overwinning pakt in een technisch hoogstaande match.

World Heavyweight Championship Match
SHEAMUS (C) VS. ALBERTO DEL RIO
Sheamus komt wat mij betreft niet goed uit de verf als smiling World Heavyweight Champion. Hij is te voorspelbaar en mist een ‘edge’ (no pun intended). Het is tijd om de title te verliezen aan Alberto del Rio en de rol van challenger aan te nemen. Ik denk dat Del Rio wint na een run in en RKO van ‘The Viper’ Randy Orton.

Intercontinental Championship Match
THE MIZ (C) VS. REY MYSTERIO
Het is te vroeg voor The Miz om zijn Intercontinental Championship te verliezen. We krijgen een prima match te zien met een gemiste 619 en daarna een Skull Crushing Finale. The Miz blijft Intercontinental Champion.

Tag Team Championship Match
KOFI KINGSTON & R-TRUTH (C) VS. THE PRIME TIME PLAYERS
Ik voorspel een korte match die wordt gewonnen door Kofi & R-Tuth. The Prime Time Players (vooral Titus O’Neil) zijn nog niet klaar voor een run als Tag Team Champions.

United States Championship Match (WWE on YouTube Pre Show)
SANTINO MARELLA (C) VS. ANTONIO CESARO
De uit Zwitserland afkomstige Antonio Cesaro heeft helaas nog geen indruk kunnen maken in de WWE. Cesaro is een fantastische in ring performer maar weet nog geen reactie bij het WWE publiek op te wekken. Ik hoop dat Cesaro wint en een kans krijg als United States Champion, ik verwacht dat Santino wint na een Cobra.

Ook leuk om te lezen