Voorbeschouwing NFL play-offs: Saints-Seahawks

Door

New Orleans Saints (11-5) – Seattle Seahawks (7-9)

De huidige kampioen New Orleans Saints neemt het in de wildcardgame op tegen het ‘kneusje’ van de playoffs. De Seahawks zijn het eerste team in de geschiedenis van de NFL dat met een losing record in de playoffs speelt. Nu kan de discussie losbreken over hoe tenenkrullend het eigenlijk is dat betere teams de playoffs niet halen, maar dat zal voor een andere keer zijn.

New Orleans heeft er terug een goed regulier seizoen opzitten, de vreemde nederlagen tegen respectievelijk Arizona Cardinals en Cleveland Browns even buiten beschouwing gelaten. Deze wedstrijd werd al eens gespeeld, tijdens week 11, en New Orleans won met 34 tegen 19. Beide quarterbacks, Drew Brees voor New Orleans en Matt Hasselbeck voor Seattle speelden een puike partij.

Nu is maar de vraag wie start voor Seattle, Hasselbeck of Charlie Whitehurst. Van de zeven wedstrijden gewonnen door Seattle, was dat zes keer met Hasselbeck als starter. Als Seattle wil winnen moeten ze het aanpakken zoals tegen Chicago en Arizona, veel druk op de quarterback plaatsen en fouten afdwingen. Voor New Orleans is het simpel, gewoon spelen als altijd, maar toch proberen weg te blijven van Earl Thomas, de rookie safety van Seattle die toch wel een neus voor de bal heeft. De winnaar van deze partij neemt het in de volgende ronde op tegen de Atlanta Falcons.

Om je geheugen nog op te frissen, zie je hieronder de beelden van de confrontatie eerder dit seizoen tussen de Seahawks en de Saints.

Foto: zimbio.com

Ook leuk om te lezen