Voorbeschouwing MLB: Milwaukee Brewers

Door

Vandaag komen de Milwaukee Brewers aan bod in de NL Central. De Brewers werden in 1969 opgericht onder de naam Seattle Pilots. Een jaar later vertrokken zij vanwege financiële problemen naar Milwaukee, waar huidige MLB commissioner Bud Selig eigenaar van het team werd.

Dankzij verschillende uitbreidingen van de Major League speelden de Brewers al in de AL East, Central en West en verhuisden ze in 1997 naar de NL Central. De Brewers wonnen nog nooit de World Series en bereikten voor het laatst de playoffs in 2008 onder leiding van C.C. Sabathia en Ben Sheets.

2010: Niet goed genoeg

De Brewers beschikken over veel talentvolle jonge spelers, zoals Prince Fielder, Ryan Braun en Yovanni Gallardo (foto). Toch bereikten zij sinds het vertrek van aces Sheets en Sabathia nooit meer de playoffs. Sterker nog, zowel in 2009 (80-82) als in 2010 (77-85) hadden de Brewers een losing season.

Aan de slagploeg heeft het niet gelegen. De Brewers stonden in runs (750), hits (1472), home runs (182) en batting average (.262) in de top 4 van de National League.

Het probleem zat hem in de pitching. Ze hadden het vierde hoogste ERA met 4.59 en slechts vijf teams kregen minder hits tegen (1469). Er was maar een team dat meer dan de 173 home runs van de Brewers opgaf en terwijl ze wel 1258 strikeouts gooiden, hadden ze ook de tweede meeste walks met 582. GM Doug Melvin had dus werk aan de winkel in de winter en moest de starting rotation en de bullpen versterken.

Drie slagmensen en twee pitchers staken boven de rest uit in 2010. Ryan Braun, Corey Hart en Casey McGehee sloegen alledrie meer dan 100 punten binnen. Braun sloeg bovendien 25 home runs, Hart sloeg er 31, McGehee 23 en dan waren er ook nog Fielder en Weeks met respectievelijk 32 en 29 home runs.

De twee pitchers die boven de rest uitstaken waren Gallardo en Jon Axford. Gallardo ging 14-7 met een ERA van 3.87 en 200 strikeouts in 185 innings en Axford nam de taken als closer over van Hoffman toen die uit vorm raakte en pakte 24 saves en een ERA van 2.48.

De twee grootste tegenvallers bij de Brewers spelen volgend jaar niet meer in Milwaukee. Alcides Escobar, een groot talent als korte stop, kon het in zijn eerste jaar zeker aanvallend nog niet waarmaken. Met een slaggemiddelde van .235 en een wOBA van onder de .270 stelde hij erg teleur.

Hij werd in een trade echter naar Kansas City gestuurd, hierover later meer. De andere grote tegenvaller was Trevor Hoffman. In het eerste deel van het seizoen had hij controleproblemen en kreeg hij last van blessures. Later in het seizoen kwam hij gelukkig sterk terug en kon hij nog zijn 600ste career save pakken.

2011: ‘Win now mode’
De Brewers zijn traditioneel gezien niet een ploeg met veel geld. Ze moeten daarom slim zijn en af en toe wat risico nemen als ze kans willen maken op de World Series. Ze weten bijvoorbeeld dat ze Prince Fielder (foto) niet voor heel lang aan zich kunnen binden, omdat hij te duur is.

Maar ze kunnen hem via arbitation nog wel een jaar vasthouden. Dat is dan ook precies wat ze gedaan hebben. Fielder zal volgend jaar 15,5 miljoen dollar verdienen en het jaar daarop waarschijnlijk via free agency vertrekken naar een ander team. Tenzij de Brewers het niet goed doen in 2011, dan zullen zij hem naar een contender traden.

Om de starting rotation te versterken, trok het team van nieuwe manager Ron Roenicke via trades Zack Greinke en Shaun Marcum aan. Zij gaven daarvoor wel talenten Lorenzo Cain, Alcides Escobar, Matt Lawrie en Jeremy Jeffress op, maar willen dus dit jaar winnen en gaven daarom een stukje toekomst op.

In het infield verandert alleen de korte stop: Yunieski Betancourt kwam in de Greinke trade over van de Royals en vervangt Escobar. Prince Fielder is de eerste honkman, Rickie Weeks de tweede honkman en Casey McGehee is de derde honkman.

De getalenteerde Mat Gamel is voorlopig backup voor het eerste en derde honk en de ervaren Craig Counsell is de backup middle infielder. Jonathan Lucroy zal het seizoen starten als catcher met Wil Nieves en George Kottarras als backups.

Het outfield bestaat opnieuw uit Ryan Braun (LF), Carlos Gomez (CF) en Corey Hart (RF). Een sterke vierde outfielder staat nog op het verlanglijstje van de Brewers.

De rotation bestaat uit Yovanni Gallardo, Zack Greinke, Shaun Marcum, Randy Wolf en Chris Narveson. De bullpen wordt aangevoerd door closer Axford en relievers Takashi Saito, Sean Green, Kameron Loe, Zach Braddock, Latroy Hawkins en Manny Parra.

De volledige depth chart van de Brewers vind je hier.

Met de verbeterde pitching en de sterke slagploeg moeten de Brewers dit jaar een stuk beter kunnen presteren en mogen we toch wel van ze verwachten dat zij lang in de strijd blijven voor een plek in de playoffs.

Als ze in september nog in de race zijn, kan er van alles gebeuren. Dat hebben de Phillies en de Mets de afgelopen jaren wel laten zien.

Foto’s: fantasy411.mlblogs.com / babrewer.mlblogs.com

Ook leuk om te lezen