Volgende Pro Bowler tekent bij Eagles

Door

De Free Agent markt leek een beetje uitgeraasd, maar er bleef toch nog wel wat talent beschikbaar. Uitgerekend de Philadelphia Eagles, die zich al spectaculair versterkten met vijf spelers die eens tot de Pro Bowl werden verkozen, wisten vandaag Steve Smith te verleiden tot een dienstverband.

Smith’s oude team, de New York Giants, deed hem geen aanbieding.

Smith is nog herstellende van een knieblessure, waar hij in februari voor onder het mes ging. Zelf zegt hij positief te zijn over een snelle terugkeer, maar bij de Giants dachten ze daar toch anders over.

Het was één van de redenen waarom Smith moest wachten op een aanbieding uit New York.

De reciever, die in 2009 107 ballen ving voor een totaal van 1220 yards en zeven touchdowns, ondertekent nu een éénjarig contract bij de Eagles.

Hij zal wanneer hij fit is de concurrentie aan moeten gaan met enkele van de meest talentvolle receivers in de NFL. DeSean Jackson, Jeremy Maclin en Jason Avant waren samen vorig jaar goed voor meer dan 160 receptions.

Dat Smith nu uitgerekend overstapt naar een divisie rivaal zal in New York minder goed vallen.

Dankzij het vertrek van tight end Kevin Boss naar Oakland en nu Smith naar Philadelphia houdt quarterback Eli Manning weinig opties meer over.

Hakeem Nicks brak vorig seizoen door, en Mario Manningham heet bewezen een goede receiver te zijn, maar New York zal ook volgend jaar toch weer vooral op de running game moeten leunen.

Foto: uimages.com

Ook leuk om te lezen