Islanders lopen blauwtje met Visnovksy

Door

Door de aanhoudende lock-out in de NHL bleef Lubomir Visnovsky lange tijd uit beeld, maar de Slowaak haalt wederom op een negatieve manier het nieuws in de NHL. De defenseman wil na een tijdelijk verblijf bij Slovan Bratislava voorgoed in de KHL blijven, ondanks dat hij een contract heeft bij de New York Islanders.

Anaheim Ducks v Phoenix Coyotes

Trade

Visnovsky belandde afgelopen zomer bij de New York Islanders via een trade met zijn toenmalige club de Anaheim Ducks, die een pick in de tweede ronde voor hem ontvingen. Visnovsky liet toen al weten niet blij te zijn met die ruil door de deal aan te vechten, omdat hij vond dat de no-trade clausule in zijn contract nog geldig was.

Die no-trade clausule stamde nog uit de tijd dat hij zijn lopende contract ondertekende in Edmonton. In zijn tijd bij Edmonton zag hij af van zijn clausule om naar Anaheim te kunnen vertrekken. De Slowaak dacht nu opnieuw op die clausule te kunnen rekenen, maar op 12 september besliste de rechter dat de trade netjes volgens de regels is verlopen.

Afspraak met de KHL

De 36-jarige verdediger liet onlangs weten graag in de KHL te willen blijven en bedankte de New York Islanders voor hun interesse, maar liet het daarbij. Echter, de Islanders zijn het niet bepaald eens met Visnovsky en willen dat de Slowaak terugkomt.

Visnovsky had afgelopen zondag naar het idee van de Islanders terug moeten komen, die zich beroepen op een onderlinge afspraak tussen de NHL en de KHL. Die afspraak luidt, dat de KHL contracten in de NHL accepteert en dat spelers die in de NHL een contract hebben, na de lockout weer terugkomen naar de NHL.

Wanneer deze afspraak niet nageleefd wordt, zal de KHL volgens afspraak Visnovsky moeten schorsen. Uit foto’s op de Facebook-pagina van Slovan blijkt dat de verdediger gisteren mee reisde naar het uitduel tegen Lev Praha en dus niet onderweg is naar Noord-Amerika.

Auto-ongeluk

Visnovsky kent sowieso een roerige periode, want enkele weken voor het begin van de lock-out kwam hij met de schrik vrij na een auto-ongeluk op de Slovakiaring. Tijdens een autorace vloog hij met hoge snelheid tegen de vangrail.

Finley

Of het iets met de afwezigheid van Visnovsky van doen heeft is onbekend, maar de Islanders hebben inmiddels Joe Finley van de Buffalo Sabres van waivers geclaimd. Deze 25-jarige verdediger kwam in zijn carrière voornamelijk in actie in de AHL en speelde pas vijf NHL-wedstrijden.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen