Vinsanity en spektakel in Memphis

Door

San Antonio Spurs v Dallas Mavericks - Game Three
Een fantastisch play-offavondje in het Westen. De kampioen van het reguliere seizoen, de San Antonio Spurs, gingen miraculeus ten onder tegen de verrassende Dallas Mavericks en met name Vince Carter. In het duel Memphis Grizzlies tegen Oklahoma City Thunder kwam het wederom tot overtime, maar dit keer was de zege voor OKC dankzij Reggie Jackson.

Dat de Mavericks zo lastig zouden zijn voor de Spurs hadden weinigen verwacht. Hoewel in de sterke Western Conference alles kan gebeuren, is deze matchup uitermate boeiend. Twee zeer degelijke, slimme teams maken er een mooi schaakspel van waar maar weinig verschil in zit. Ook gisteren werd het weer een thriller. Hoewel Dallas bij rust nog een minieme voorsprong had, kregen de Spurs de wedstrijd in handen in de laatste minuten van de wedstrijd. Een wisseling van snelle scores volgden elkaar op, met daarin een hoofdrol voor de watervlugge Monta Ellis.

Wat zich in de laatste minuten voltrekt is een waar genot voor elke NBA-fan. Met nog vijftien seconden komende Mavs op 106-106 door een snelle score. De Spurs vertrouwen na de time-out de bal toe aan Manu Ginobili. Terwijl de tijd verstrijkt scoort hij een zeer lastig schot, waardoor de Spurs weer met twee punten aan de leiding gaan met nog 1,7 seconden te spelen. Na de time-out neemt Calderon de bal op driekwart van het veld in, speelt hem naar de even losgelaten Vince Carter in de hoek en… KABOEM. Een buzzerbeating three van Vinsanity. Puur kippevel en nog belangrijker voor de Mavs: een zeer verdiende 2-1 voorsprong tegen de favoriet. Veel mooier kan basketball niet zijn.

Highlights:
Nogmaals Vinsanity

vince

Mavs-eigenaar Mark Cuban is in zijn nopjes

cuban

cuban1

Ook Timmy kan zijn ogen niet geloven

Surprise, Gregg Popovich.

Zo viert Shaq het

shaq

Ook nog wat eer voor Duncan

Magic kon er ook van genieten, ondanks de racismezaak bij de Clippers

Spektakel in Memphis
De serie tussen OKC en de Grizzlies is er ook één om in te lijsten. Ook vanavond kwam het weer tot een ouderwetse veldslag. De gehele wedstrijd lijkt OKC de bovenhand te hebben, ondanks de matige schotpercentages van Kevin Durant en Russell Westbrook (gezamenlijk schieten ze elf uit 45). Dan is daar echter Reggie Jackson. Hij scoort er met 32 punten totaal lustig op los, maar het zijn de Grizzlies die in het vierde kwart van negen punten achterstand terugkomen en zelfs nog kans hebben om de wedstrijd te beslissen voor het eindsignaal. Dat lukt echter niet, waardoor er wederom extra tijd volgt. De vorige keer in het voordeel van de Grizzlies, dit keer is het OKC met 92-89, waardoor de serie nu weer gelijk staat op 2-2 en we weer terug gaan naar OKC.

Jackson was on fire

Het was niet de avond van KD en Russ

En als je niet opvalt op het veld, dan doe je het maar zo, denkt Westbrook. Kopie van DWade 2012.

Buiging voor Derek Fisher

Foto: Getty Images

2 Reacties
  1. VVVVVVVVVVVCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCC!!!!! Ik had bijna tranen in m’n ogen. Wat een BOSS! <3

    • Bahadir 7 jaar ago

      Haha, geweldig. En vooral die reactie van ‘m na het schot; even weglopen alsof ie het elke wedstrijd doet 🙂

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen