Vikings plaatsen Cassel op IR, Bridgewater nieuwe starter

Door

Minnesota Vikings v New Orleans Saints

Het Teddy Bridgewater-tijdperk begint in Minnesota eerder dan verwacht. Afgelopen zondag raakte Matt Cassel geblesseerd aan zijn voet en nam Teddy Bridgewater zijn plek in tijdens een 20-9 verlies tegen de New Orleans Saints. Toen was al duidelijk dat Cassel niet direct terug kon keren.

Vandaag maakten de Vikings echter bekend dat Cassel dit seizoen helemaal niet terugkomt, hij heeft verschillende botten gebroken in zijn voeten en zijn seizoen zit er per direct op. Naast Cassel was er ook nog meer slecht nieuws voor Minnesota: guard Brandon Fusco scheurde een spier in zijn tricep en ook hij zal per direct de IR op gaan.

De blessure opent de deur voor Teddy Bridgewater om het roer over te nemen bij de Vikings die de afgelopen twee weken beide keren niet boven de grens van tien punten uit kwamen. Afgelopen zondag oogde de rookie uit Louisville wat zenuwachtig, maar wist hij toch met een degelijke statline te eindigen: 12-uit-20 voor 150 yards en zes rushes voor 27 yards.

De basisplaats voor Bridgewater, samen met de promotie van Blake Bortles in Jacksonville, betekent dat er aankomende week drie rookies aan het roer zullen staan (Derek Carr had al een basisplaats in Oakland). Ondertussen wacht ene Johnny Manziel in Cleveland nog steeds op zijn kans…

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen