Vier teams benaderen ‘free agent’ LeBron James

Door

Noah Tepperberg's Birthday Party

Sinds de aankondiging dat hij zijn contract vroegtijdig zou beëindigen bij de Miami Heat is het rustig geweest rondom LeBron James. De sterspeler laat zijn manager Rich Paul (foto, links) al het werk doen, terwijl hij geniet van een vakantie. Deze week zijn vier teams naar Cleveland afgereisd om te praten met Paul. De Phoenix Suns, Dallas Mavericks, Houston Rockets en de Cleveland Cavaliers zouden hun interesse kenbaar hebben gemaakt aan het management van James.

Een van de opvallende ‘recruiters’ die probeert James over te halen is Cavs-eigenaar Dan Gilbert. Dezelfde eigenaar die in 2010 hard uithaalde naar LeBron James in een brief toen hij vertrok uit Cleveland. De Cavaliers zouden aangegeven hebben twee free agents te kunnen aantrekken met max contract, die andere topper zou Kevin Love zijn via een trade.

De Phoenix Suns heeft zich woensdag gemeld bij Paul. Eigenaar Robert Sarver was namens de Suns in Cleveland om te kijken of er eventuele interesse is van James om naar Phoenix te gaan. Daarbij zou zijn beloofd dat er nog een topper bij zal komen, zoals Anthony of Bosh. “Het ziet er goed uit voor ons. We hebben hem veel te bieden. Hij zal naar de feiten kijken en dan de juiste beslissing maken”, liet Sarver zelfverzekerd weten aan ESPN. Naast de Cavs en Suns stuurden de Mavericks ook hun eigenaar naar Ohio. Mark Cuban zou in Cleveland zijn gespot gisteren, al beweerde hij dat het voor het tv-programma ‘Shark Tank’ was.

Vanuit Miami is er nog weinig nieuws. De ploeg lijkt naast alle free agents te grijpen die op hun lijstje staan. Zo weigeren onder andere Luol Deng, Trevor Ariza en Pau Gasol om heel veel salaris in te leveren. Marcin Gortat maakte al eerder bekend dat hij bij de Wizards blijft, waardoor er ook door hem een streep kon worden gezet.

Daarnaast heeft James de ploeg en dan vooral Pat Riley voor het blok gezet. Waar eerder werd gezegd dat James, Wade en Bosh salaris zouden inleveren om een vierde topper binnen te halen, daar is nu geen sprake meer van. Dwyane Wade en Chris Bosh hebben nog niet duidelijk gemaakt hoeveel ze willen hebben, terwijl LeBron al heeft aangegeven een max-contract (nog 22 miljoen euro per jaar) wil hebben. Daarmee zouden Wade en Bosh heel veel moeten inleveren om het trio in tact te houden met goede spelers daaromheen.

Het lijkt er wel op dat het circus rondom LeBron niet meer zo groot zal zijn zoals in 2010. Toen kondigde hij op ESPN aan dat hij naar Miami ging.

Volgens Yahoo! Sports zullen er volgende week de drie beste teams uitgenodigd worden voor een laatste presentatie aan Rich Paul, waarna LeBron James spoedig zijn beslissing zal maken. Ondertussen geniet de forward nog altijd van zijn vakantie en zal hij naar alle waarschijnlijkheid volgende week in Brazilië zijn voor de WK finale.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen