McGregor

VIDEO: UFC 189 World Tour eindigt spectaculair

Door

UFC 189 World Championship Fan Event - Dublin

Conor McGregor heeft de toon gezet in zijn thuisland Ierland tijdens het slotstuk van de UFC 189 World Tour. De Ier sloot samen met kampioen Jose Aldo een dagenlange tournee af in Dublin. Na eerdere confrontaties de afgelopen dagen besloot McGregor de kampioenschapsriem van de Braziliaan te pakken tijdens de persconferentie. Wat er voor zorgde dat UFC President Dana White er alles aan moest doen dat het niet uit de hand zou lopen.

Beide vechters staan pas 11 juli tegenover elkaar in Las Vegas, maar tourden de afgelopen periode door Brazilië, de Verenigde Staten, Canada, Engeland en uiteindelijk Ierland. Met name de Ier heeft de afgelopen tijd de show gestolen met zijn controversiële uitspraken en gewaagde acties tijdens de diverse persconferenties. Featherweight kampioen Jose Aldo hield zich rustig, maar bij hem was de irritatie duidelijk zichtbaar.

Doordat beide vechters niet uit de Verenigde Staten komen was het voor de UFC een mooie gelegenheid om een wereldtournee te maken en het gevecht te promoten. Met name de fans in Dublin kwamen in grote getale naar het evenement dinsdag. Er was plek voor 3000 mensen, maar de organisatie kreeg aanvraag van 36.000 (!) fans voor de persconferentie.

Herbeleef de memorabele tour met UFC Embedded:
Aflevering 1 – Rio de Janeiro
Aflevering 2 – Las Vegas
Aflevering 3 – Las Vegas (2)
Aflevering 4 – Las Vegas (3)
Aflevering 5 – Los Angeles
Aflevering 6 – Boston
Aflevering 7 – New York
Aflevering 8 – Toronto
Aflevering 9 – Londen
Aflevering 10 – Dublin

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen