VIDEO: Top 5 plays in de NHL Play-Offs

Door

Minnesota Wild v Detroit Red Wings

De eerste ronde van de NHL play-offs is gespeeld. Na de overwinning in game 7 van de Tampa Bay Lightning zijn de acht ploegen bekend die nog strijden om Lord Stanley’s Cup. Maar wat waren de Top 5 Plays uit de eerste ronde? SportAmerika zet het voor je op een rij.

5. Patience
Axel Rose bezong het al eens. Kuznetsov voert het uit. Hij pakt de puck op langs de boarding en neemt hem mee naar Jaro Halak…..

Dat het de Game Winning Goal was in Game 7 voor de Washington Capitals geeft de goal van Kuznetsov nóg meer waarde.

4: Soms is de voorbereiding het mooist
Als je Patrick Kane moet vergelijken met een voetballer kom je snel uit bij Lionel Messi. Beiden zijn het begenadigde afmakers, maar ook spelers met oog voor medespelers. De assist op de goal van Versteeg is van ongelooflijke schoonheid.

De Blackhawks ontdeden zich van de Predators. Na een zeer goed regulier seizoen, eindigde het seizoen van de Predators toch weer voortijdig.

3. The Tarasenkshow
Full speed. Twee verdedigers op je nek. Dan doe je dit!

Voor het derde jaar op rij verloren de Blues in de eerste ronde met 4-2. Het team was één van de favorieten voor de titel en konden het toch weer niet waarmaken. Einde van Ken Hitchcock?

2. Speed kills
Wist u dat ijshockey de snelste teamsport ter wereld is? Of was je na de goal van Tarasenko nog niet overtuigd? Emerson Etem laat je zien welke snelheid, balans, controle en overzicht een atleet in de NHL moet beheersen.

De Anaheim Ducks hadden weinig moeite met de Jets. Het werd een eenvoudige 4-0 overwinning in de serie.

1. Bel de politie!
De beste play van de eerste ronde is geen goal, maar een prachtige redding. Mrazek werd tijdens het seizoen noodgedwongen de vervanger van Jimmy Howard. En wat voor een vervanger. Dit is gewoon pure diefstal!

De Red Wings verloren de serie met 4-3 van Tampa Bay na een game 7 thriller. Na twee periode was de stand nog 0-0. Na de goal van Coburn, probeerde Detroit met man en macht gelijk te maken. Het mocht niet baten.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen