VIDEO: Mad Skills in Shootouts

Door

St Louis Blues v Nashville Predators

IJshockey is zoveel meer dan lomperikken zonder tanden en hersenen. Al zijn er wel veel spelers die tanden moeten missen. Maar dat terzijde. Het is een sport vol snelheid en dynamiek. De spelers zijn balletdansers van honderd kilo op schaatsen. Wekelijks zijn er tal van hoogtepunten om te laten zien. Deze week was er weer veel om van te genieten in de NHL. Daarom ook veel hoogtepunten in SportAm’s NHL Best-of van deze week. Met speciale aandacht voor de shootouts.

Shootout (s)kills
In een eerdere NHL Best-Of kregen Patrick Kane en Tomas Tatar de nodige love voor hun mooie shootout-goals.
Er gaan steeds meer geluiden op om wedstrijden minder vaak in shootout te laten eindigen.

Een mogelijke oplossing is om na de 4-on-4 overtime over te gaan naar een 3-on-3 overtime. Maar zolang deze goals gemaakt worden, mogen de shootouts blijven.

David Schlemko doet het nog één keer voor!

Tijdens het All-Star Weekend was Johnny Gaudreau nog een rekwisiet van Jakub Voracek. Dit keer deed hij het helemaal alleen.

WOW!

Goal of the Week
Alexander Semin kan meekomen met de allerbeste ijshockeyers in de NHL. Het sleutelwoord in de vorige zin is “kan”. Voor een speler met zijn talent doet de Russische international er alleen véél te weinig mee. Zijn seizoentotaal van vier goals is daar het bewijs van.
Goal nummer vier was evenwel van grote schoonheid….

Voor de volgers van de NHL doet deze goal waarschijnlijk erg denken aan die van Ovechkin tegen de Coyotes.

Get hit and get back up!
Een grotere tegenstrijdigheid met de goal van Semin is er bijna niet. Patric Hornqvist is qua talent geen match. Maar wat hij mist in talent, maakt hij meer dan goed in het onderdeel inzet. Deze goal is een echte Hornqvist.

Na een doelpuntloze wedstrijd worstelt Hornqvist zich langs de boarding en wordt hard geraakt door Green. Niet zeuren! Doorgaan! EINDE WEDSTRIJD!!

Mede door deze goal was Hornqvist de uitverkorene voor de SportAmerika Player of the Week Award.

Verdediger met moves
Niet alleen aanvallers zijn in staat om prachtige doelpunten te maken. Het zijn deze week niet de usual suspects die de mooiste goals maken. Zo was in de clash tussen de Montreal Canadiens en Los Angeles Kings de mooiste goal weggelegd voor een verdediger.

Niet Drew Doughty. Niet PK Subban. Tom Gilbert is de naam!! Hij stelt zichzelf wel even voor.

Luister ook eens naar het commentaar. Heerlijk!

Greatest Hit
Dion Phaneuf kwam deze week om allerlei redenen in het nieuws die niets met ijshockey te maken hebben. Alles in Toronto ligt ook onder een vergrootglas nu het seizoen weer als een nachtkaars uitgaat.

Hoe kan je de aandacht daar het best van afleiden? Keihard je best doen en knallen!

Ondanks de ladingen kritiek die Phaneuf en Kessel over zich heen krijgen, blijven het twee zeer talentvolle spelers. Volgende week Kessel in NHL Best-Of?

Save of the Week
Het is eigenlijk geen save of the week, maar meer een goalie van de week. Anders Lindback is na het vertrek van Enroth en Neuvirth de goalie van de Buffalo Sabres. Een ondankbare taak. Maar hij maakt er maar het beste van.

Dit is 1:

En dit is 2:

Hij grijpt zijn kans in ieder geval met twee handen aan!

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen