(VIDEO) Ilya Kovalchuk gaat liever ijsdansen

Door

Los Angeles Kings v New Jersey Devils - Game One

Ze waren in New Jersey al niet bepaald gelukkig met Ilya Kovalchuk’s fratsen deze week, maar wie naar het KHL All-Star Weekend keek krabte zich al helemaal op ’t hoofd. Russische oliemagnaten met een hart voor ijshockey hebben de afgelopen week alles op alles gezet om Kovalchuk ervan te overtuigen in Rusland te blijven en zijn contract in New Jersey te laten voor wat het is, maar zijn terugkeer naar de NHL lijkt toch aanstaande. Maar niet voordat hij nog even… ijsdanste?!

Want inmiddels is de afspraak dat Ilya tot dit weekend in Rusland mocht blijven, maar dan zo snel mogelijk naar New Jersey moet afreizen. Hij wilde, zo vertelde hij aan verschillende journalisten, graag nog langer blijven, maar de afspraken tussen de NHL en KHL zijn streng en muiterij van een ster als Kovalchuk zou voor de Russen op korte termijn winst zijn, maar op lange termijn een dure fout kunnen betekenen.

Het voor veel olieroebels weglokken van spelers die in Noord-Amerika onder contract staan is natuurlijk de grootste nachtmerrie van de NHL, die daarop zou kunnen besluiten om de Olympische Winterspelen van 2014 in de Russische badplaats Sotsji te boycotten, waardoor het ijshockeytoernooi sterk zou devalueren.

Goed, voor de lieve vrede mocht Kovalchuk dan ook wel op dinsdag en niet op zondag aankomen in Jersey. Niet van harte en met alle last-minute blessurerisico’s vandien, maar Ilya wilde per se nog naar Chelyabinsk afreizen. Inmiddels begrijpen we waarom, want niemand had deze schit-te-ren-de kunstjes willen mislopen… zucht.

Je zal een extra hard trainende teamgenoot in Newark zijn.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen