(VIDEO) Act Of Sportsmanship

Door

mitchell-marcus_3r5DE

Soms verschijnen er prachtige, typische Amerikaanse sportverhalen in onze mailbox die wij absoluut niet achter willen houden voor andere lezers. Dit is zo’n verhaal, over een highschoolwedstrijd in El Paso, Texas.

De Coronado High School Thunderbirds maakten zich klaar voor hun laatste wedstrijd van het seizoen. Een wedstrijd die er niet meer toe deed, maar wel een die dankzij een bijzonder moment nooit meer vergeten zal worden door alle aanwezigen.

Headcoach Peter Morales had voor deze wedstrijd zichzelf iets voorgenomen. Het hele jaar werd hij ondersteund door Mitchell Marcus, een jongen met een ontwikkelingsstoornis. Marcus had het hele seizoen gediend als teammanager. Morales vond dat hij zijn steun wat speelminuten zou gunnen in de laatste wedstrijd van het seizoen, ongeacht de stand in de game.

Marcus kreeg het nieuws te horen dat hij zich mocht omkleden met de spelers, maar wist op dat moment nog niet dat hij ook zou gaan spelen. Dat wist niemand.

Met nog anderhalf minuut op de klok, was het moment zo ver. De teammanager mocht zijn debuut maken. In de periode die volgde, probeerden zijn teamgenoten alles er aan te doen om hem te laten scoren. Maar wat ze ook probeerden, het mocht niet zo zijn..

,,Hij leek hem te lukken om te kunnen scoren, maar ik hoopte dat hij al blij zou zijn dat hij mee kon spelen,” oordeelde Morales. Hij kon niet vermoeden wat er daarna gebeurde.

Jonathon Montanez, senior bij tegenstander Franklin High School, stond op het punt om het bal weer in het spel te brengen. Op dat moment begon hij vol overtuiging Mitchell te roepen. ,,Het was niet heel bijzonder. Ik ben opgegroeid met de gedachte dat je anderen wil behandelen zoals je behandeld wil worden. Ik vond dat hij nog een kans verdiende, aangezien wij die ook altijd hebben gehad.”

Het Amerikaanse sprookje is compleet wanneer Marcus nu wel treft en het publiek het veld in komt rennen.

Zie hieronder een video van het bijzondere verhaal.

Ook leuk om te lezen