Vick: ‘Ik stem op mezelf als MVP’

Door

In aanloop naar het duel van vanavond tegen de Minnesota Vikings werd aan Philadelphia Eagles-quaterback Michael Vick de vraag gesteld wie hij zijn stem zou geven als MVP van dit seizoen. ,,Dan zou ik op mezelf stemmen,” gaf de 30-jarige quaterback met een glimlach eerlijk toe.

Op dit moment lijkt de strijd voor MVP te gaan tussen Vick en zijn New England Patriots-collega Tom Brady. Op dit moment heeft Brady de beste ‘passer rating’ (formule van percentage aangekomen passes, touchdown passes, interceptions en het aantal gegooide yards) van de NFL met 109.9. In de laatste negen wedstrijden gooide hij twaalf touchdown passes en nog geen enkele interception.

Vick doet het ietsjes minder wat betreft de passer rating, 103.6, maar heeft daarnaast wel al zelf acht keer een touchdown binnen gelopen voor de Eagles. Van de laatste 23 MVP verkiezingen ging de prijs 17 keer naar een quaterback. Brady won al een keer de prijs in 2007, Vick moet nog wachten op zijn eerste MVP award.

Overigens is het duel van vanavond tijdens tweede Kerstdag een speciale voor Vick. De kerstdagen in 2007 en 2008 bracht hij door in een gevangenis in Kansas. De quaterback zat daar het organiseren van illegale hondengevechten. ,,Ik ben echt onwijs blij dat ik nu hier ben met tijdens de kerstdagen. Kerst in de gevangenis doorbrengen was echt verschrikkelijk zwaar en daarom denk ik rond deze tijd er altijd nog wat meer aan. Ik geniet nu echt van deze dagen.”

Foto: femalefan.com

Ook leuk om te lezen