Vick: ‘Burress moet mij als voorbeeld nemen’

Door

Michael Vick, quarterback van de Philadelphia Eagles, heeft zich woensdag uitgesproken over de naderende terugkeer van Plaxico Burress in de NFL. De voormalig New York Giants receiver kwam maandag vrij nadat hij bijna twee jaar had vast gezeten vanwege het op zak hebben van een illegaal wapen.

,,Het zal hem zeker tijd kosten om er weer bovenop te komen,” vertelde Vick aan ESPN. ,,Neem alle tijd die je nodig denkt te hebben. Het belangrijkste: zorg dat je familie prioriteit nummer één krijgt. Daarna kan je de focus op football leggen. Zo heeft het ook bij mij gewerkt.”

De quarterback, die zelf afgelopen seizoen een opzienbarende comeback maakte en daarmee ook de ‘Comeback Player of the Year’ award won, had zelf achttien maanden vast gezeten vanwege het organiseren van hondengevechten. ,,Ik ben blij dat hij ook een tweede kans zal krijgen. We zullen voor hem bidden en steunen waar dat mogelijk is, want het enige wat wij willen is dat hij weer zal stralen op het veld.”

,,Het beste wat hij kan doen is een voorbeeld nemen aan mijn situatie toen ik mijn rentree maakte. Daar moet hij de goede punten uitpakken en dan nog zelf zijn eigen invulling eraan geven. Het gaat namelijk om groeien en leren in het leven en dat kan hij prima toepassen in dit proces.”

Het gerucht dat Burress zijn rentree zou maken bij de ploeg van Vick werd woensdag lichtjes ontkracht door Andy Read, coach van de Eagles. ,,Ik ken Plaxico al jaren. Maar weet je wat het is, ik heb nog geeneens naar die optie gekeken. We kunnen dankzij de lockout toch nog niks doen en daarom hebben we er ook nog geen aandacht aan geschonken.”

Overigens hebben de Eagles in de vorm van DeSean Jackson en Jeremy Maclin al twee bovengemiddelde receivers.

Foto: amboigenius.com

Ook leuk om te lezen