Veteraan Roloson naar Lightning

Door

Dé verrassing in de NHL van dit seizoen, de Tampa Bay Lightning, hebben zondag doelman Dwayne Roloson overgenomen van de New York Islanders.

De Lightning, die zaterdag de New York Rangers na verlenging met 2-1 versloegen, sturen minor league defenseman Ty Wishart in ruil richting de Islanders.

De 41-jarige goalie heeft dit seizoen een reddingspercentage van .916 in twintig wedstrijden. Hij is een van de elf keepers die dit seizoen in de NHL speelt die de veertig jaar is gepasseerd.

,,Het is een keeper die keihard werkt,” vertelde Lightning-coach Guy Boucher over het aantrekken van de goalie. ,,Dat laat hij dit seizoen ook zijn, hij is bezig aan een zeer goed seizoen.”

Met het aantrekken van Roloson hebben nu de Lightning de beschikking over drie goalies. Naast vaste kracht Dan Ellis keert Mike Smith binnenkort ook terug van een knieblessure.

De Lightning verbazen dit seizoen iedereen en staan met een 23-11-5 record bovenaan de SouthEast Division. De laatste drie jaren wist de ploeg uit Tampa Bay zich niet te kwalificeren voor de play-offs.

Foto: communities.canada.com

Ook leuk om te lezen