Verrassende nederlaag Anaheim Ducks

Door

Detroit Red Wings v Anaheim Ducks

De Anaheim Ducks wonnen al een clubrecord van dertien thuiswedstrijden op rij tot ze gisteren Detroit Red Wings op bezoek kregen. Detroit bracht deze reeks tot een einde door in Anaheim met liefst 1-5 te winnen.

Teemu Selanne zette Anaheim na zo’n acht minuten nog wel op voorsprong, maar verder dan die ene goal in de eerste periode kwam de nummer twee in de Western Conference dus niet. Justin Abdelkader en Pavel Datsyuk zorgden dat het de Red Wings waren die na de eerste periode met 1-2 voor stonden. In de tweede periode zorgde Abdelkader met nog twee goals voor zijn eerste hattrick in de NHL. De derde goal kwam na een assist van Pavel Datsyuk, die daarmee nu op 500 assists en 750 punten in zijn carrière staat. Johan Franzen maakte er in de derde periode nog 1-5 van. Detroit staat nu met een zesde plek binnen de plaatsen die recht geven op play-offs. Anaheim blijft tweede.

Columbus Blue Jackets wonnen in eigen huis met 5-1 van de Calgary Flames. Nick Foligno kreeg twee goals op zijn naam. Columbus staat nu negende in de Western Conference en heeft daarmee nog genoeg kans om de play-offs te halen. Calgary Flames staan veertiende en lijken daarmee een verloren seizoen te spelen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen