Vermiste football speler van Ohio State dood gevonden

Door

Buckeyes

Het lichaam van Kosta Karageorge, de speler van de Ohio State Buckeyes die vermist was, is volgens de politie in de buurt van de campus gevonden. Karageorge is volgens de politie waarschijnlijk overleden aan een schotwond die hij zichzelf heeft toegebracht. Karageorge was al sinds woensdag vermist en had volgens zijn moeder al een tijd last van hersenschuddingen en extreme verwarring. Hij stuurde haar woensdag een berichtje waar hij dit nogmaals aangaf samen met de tekst “I am sorry if I am an embarrassment”, waarna een zoektocht werd gestart rondom de campus.

De gebeurtenis lijkt de discussie weer aan te wakkeren over de frequentie van hoofdblessures in het football en de gevolgen hiervan. De discussie wordt al een tijdje gevoerd, vooral door de zelfmoord van Junior Seau in 2012, maar was met alle problemen rondom huiselijk geweld in de NFL wat naar de achtergrond verdwenen. Seau schoot zichzelf in de borstkas om te bevestigen dat hij aan chronic traumatic encephalopathy leed. Deze ziekte, die vaker voorkomt onder football spelers, heeft verwarring en depressie als symptomen en het tast de motoriek van iemand aan.

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. Peter Robbertsen 6 jaar ago

    Zie in dit kader ook het trieste verhaal van Darryl Talley, ex-speler van de Buffalo Bills. In de jaren 90 was Talley één van de betere spelers van de Bills, die jaarlijks mijn Dolphins billenkoek gaven.
    Nu rest hem eigenlijk niks meer, behalve een hoop ellende. Mogelijk een gevolg van teveel hersenschuddingen.

    http://www.buffalonews.com/sports/bills-nfl/broke-and-broken-20141126

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen