NFL Analyse: Vergeten Kevin Smith vermorzelt Carolina

Door

Wie in 2009 zag dat Kevin Smith van de Detroit Lions meer dan 100 yards in een wedstrijd had gerend zal niet al te verbaasd zijn geweest. Maar in 2011? Dat is een ander verhaal. Een dikke twee weken geleden zat Kevin Smith namelijk nog thuis op de bank.

De running back had een goed rookie seizoen gedraaid bij de Lions in 2008 maar presteerde na een knieblessure steeds minder. Het draften van Jahvid Best was een teken aan de wand en na het afgelopen seizoen besloot Detroit hem zelfs geen nieuw contract meer aan te bieden.

Zeven maanden en twee hersenschuddingen van Best later namen de Lions toch weer contact op met Smith. Tegen Carolina liet Smith zien dat ze daar goed aan gedaan hadden. 140 yards over de grond, 61 yards door de lucht en drie touchdowns waren het resultaat, waarmee Smith een enorm aandeel had in de winst.

Smith speelde de beste wedstrijd van zijn onderbroken carrière in de shootout tegen de Panthers. Matthew Stafford kwam langzaam op gang maar eindigde met maar liefst vijf touchdownspasses, naar vijf verschillende ploeggenoten. Calvin Johnson, die wél de meeste yards van alle receivers op zijn naam schreef, scoorde niet.

Aan de andere kant liet Cam Newton zien wat hij in huis heeft. De rookie liep twee touchdowns binnen en vond ook de heropgeleefde receiver Steve Smith in de endzone. Daartegenover stond dat Newton maar liefst vier interceptions gooide. De laatste daarvan betekende het einde van de kansen van zijn Panthers op de winst.

Smith verzorgde vervolgens het slotakkoord door zijn derde touchdown van de avond te scoren: 49-35. Donderdag komt hij met de Lions weer in actie. Best is nog steeds niet klaar om terug te keren na zijn hersenschudding. Er is hem zelfs al afgeraden om dit seizoen nog in actie te komen. Detroit is één van de ploegen die traditioneel in actie komt op Thanksgiving. Dan komen de Lions in actie in de NFC North kraker tegen de ongeslagen Green Bay Packers. Kevin Smith, zeven maanden lang een vergeten ex-NFL speler, is er bij.

 

foto: freep.com

Ook leuk om te lezen