Spelregels gaan veranderen in NFL

Door

De eigenaars van de NFL-ploegen hebben voorstellen goedgekeurd om volgend seizoen de regels rond de kickoffs en instant replay te veranderen. De nieuwe reglementering inzake weerloze spelers werd niet goedgekeurd. In totaal kregen vier van de vijf voorstellen een OK.

De kickoff zal van de 30 naar de 35-yardlijn worden verschoven en er zal nog steeds met twee spelers naast elkaar, de zogenaamde ‘wedge’, mogen worden geblockt. Eerst was het voorstel om dit af te schaften, maar dat zou de kwaliteit van de kickreturns naar beneden halen.

Touchbacks zullen nog steeds op de 20-yardlijn worden gelegd en niet op de 25 zoals voorgesteld.

De andere grote verandering zal gebeuren rond de instant replay. Vanaf nu zullen alle plays waarop wordt gescoord worden herbeken, zodat de coaches geen challenges, de rode vlag, zullen verliezen op plays in de eindzone. Als een coach nu zijn twee challenges met succes gebruikt, krijgt hij een derde cadeau.

Een voorstel om spelers harder te straffen als ze een weerloze speler hitten moet nog worden goedgekeurd. Momenteel is de beschrijving nog niet duidelijk genoeg, er wordt nog aan gewerkt.

Er werden ook twee kleinere wijzigingen doorgevoerd. Teams die hun veld in een ander kleur tenue willen betreden, moeten toestemming vragen aan de NFL. Er is nog geen team die dit aanvroeg, maar de NFL wil dit niet zomaar laten gebeuren.

Ook de manier waarop er zal worden omgegaan met alle fouten die gebeuren als de bal ‘dood’ is, dat wil zeggen dat de play eigenlijk al ten einde is, is veranderd. Als er zo’n fout gebeurd op het einde van een speelhelft zal die speelhelft niet worden verlengd.

Foto:

Ook leuk om te lezen