Vechtend LSU ten onder tegen Alabama

Door

LSU v Alabama

De Alabama Crimson Tide (1) blijven ook dit jaar het te kloppen team in het college football. De LSU Tigers (13) konden één helft aardig mee, maar dankzij een indrukwekkende tweede helft won Alabama met 17-38.

Het was alweer lang geleden dat een tegenstander het Alabama (9-0, 6-0 SEC) echt moeilijk wist te maken. Sinds week drie, na een 49-42 overwinning op Texas A&M, verpletterde Alabama alles dat op hun pad kwam. LSU (7-3, 3-3) liet het er echter niet bij zitten.

Via running back Jeremy Hill, de derde rusher in de SEC met 964 yards, namen de Tigers een 7-3 voorsprong. Maar Alabama, met AJ McCarron (14-20, 179 yards, 3 TD’s) en running back T.J. Yeldon (133 yards, 2 TD’s) in de gelederen, sloeg terug. O.J. Howard (52-yard TD) en Kevin Norwood (9-yard TD) heroverden de leiding. LSU bleef in het spoor met een 6-yard touchdown pass van Zach Mettenberger naar Travin Dural.

De Tigers kwamen in het derde kwart nog op gelijke hoogte dankzij een field goal van Colby Delahoussaye, maar daarna was het nothing but ‘Bama. De defensie was uitstekend en met een fake punt, een trucje van Nick Saban, bleek de Crimson Tide ook ver te komen. Running back Yeldon deelde met zijn twee touchdowns de definitieve knock-out uit aan LSU. AJ McCarron, die het meeste werk overliet aan de running backs, gooide nog een touchdown naar Jalston Fowler om de eindstand op 17-38  te zetten.

Naast al het football geweld van Alabama, pakte AJ McCarron ook nog een nieuw record mee. De vierdejaars quarterback heeft de plek van John Parker Wilson (2005-2008, 5651 yards) ingenomen als de top career passer van de Crimson Tide.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen