Vannacht D-Day in National League

Door

Na een spannende Game 5 in de American League Division Series is het vannacht de beurt aan de National League om te schijnen. Twee beslissingswedstrijden staan op het programma in het Senior Circuit. Om elf uur Nederlandse tijd nemen de Milwaukee Brewers het thuis op tegen de Arizona Diamondbacks. Om half drie vannacht is het de beurt aan de Philadelphia Phillies en St. Louis Cardinals.

Net als in Game 1 nemen Yovani Gallardo en Ian Kennedy het tegen elkaar op in Miller Park. Gallardo wist de eerste ontmoeting te winnen. Hij en de Brewers lijken de beste papieren te hebben om door te gaan, ook al verspeelde de Brew Crew een 2-0 voorsprong in Arizona, waardoor de vijfde wedstrijd nodig is. Gedurende het reguliere seizoen wonnen de Brewers veruit de meeste thuiswedstrijden: 57-24. Ter illustratie: de Houston Astros wisten in totaal niet verder dan 56 overwinningen te komen.

De Diamondbacks komen met veel vertrouwen naar Wisconsin, zij hebben immers een 2-0 achterstand weggewerkt. Voor Kennedy wordt het dan wel zaak Prince Fielder in bedwang te houden, die bij een verlies vandaag zijn laatste wedstrijd in het shirt van de Brewers speelt.

Aan de oostkust is het een gevecht tussen twee Cy Young winnaars in Roy Halladay en Chris Carpenter. Halladay pitchte ook in Game 1 en won na een shaky start (drie runs in de eerste inning). Carpenter pitchte de Cardinals vorige week woensdag in de 162e wedstrijd van het seizoen naar de play-offs en startte Game 2, die de Cards wonnen.

In Philadelphia gaat het spannend worden. Halladay is de beste pitcher in deze generatie en hij neemt het op tegen een goede slagploeg, met Lance Berkman, Matt Holliday en natuurlijk de beste slagman van deze generatie: Albert Pujols. Carpenter is goed, maar niet van de klasse van Halladay. De Phillies hebben echter niet veel van hun slagmannen gekregen. Alleen Jimmy Rollins en Chase Utley lijken in vorm te zijn.

Laat het net zo’n spannende nacht worden als gisteren!

Foto’s: rotoprofessor.com en phollowingthephillies.blogspot.com

 

Ook leuk om te lezen