Vanaf donderdag: SportAmerika’s FootballPool

Door

 

Nog maar acht nachtjes slapen, en het is weer zover: dan gaat een nieuw NFL-seizoen eindelijk van start. En wat zou een NFL-seizoen zijn zonder SportAmerika’s FootballPool? Nou ja, nog steeds heel erg leuk natuurlijk (eerlijk is eerlijk), maar niet compleet. Vandaar dat we na het succes van vorig jaar ook straks weer van de partij zullen zijn.

De opzet is dit jaar een tikje anders, al verschilt het niet wezenlijk van de pool van vorig jaar. Ook nu zullen we jullie wekelijks weer een aantal voorspellingen (bets) voorleggen, waar jullie je kennis, voorgevoel en profetische gaven op kunt botvieren.

Het verschil zit ‘m in het feit dat we iets meer de gok-kant opgaan (geen nood, het kost je nog steeds geen enkele cent). Iedere deelnemer krijgt van ons iedere speelronde honderd dollars. Geen echte dollars natuurlijk, nee, FootballPool-dollars. Die kunnen (moeten) worden ingezet (per tiental, maximaal $20 per bet) op de door ons bepaalde voorspellingen van die week. Een kind kan in feite de was doen: bij iedere weddenschap staat vermeldt hoeveel de inzet in geval van winst waard is. Verlies je de bet, dan ben je je FootballPool-dollars kwijt. In theorie kun je dus volstaan met vijf weddeschappen a 20 dollar, het maximale aantal bets is tien (a tien dollar). Je kunt dus zelf bepalen op welke van de weddenschappen je wilt inzetten, en op welke niet.

Klinkt ingewikkeld? In de praktijk zal blijken dat het reuze meevalt.

Iedere weekronde zal twee dagen voor de eerste wedstrijd van een speelronde worden gepubliceerd. Weekronde 1 zal derhalve op maandag 3 september om 17:00 uur op deze plaats worden gepubliceerd. Vervolgens hebben jullie dik 48 uur om jullie voorspellingen in te sturen naar SportAmPool[at]gmailpuntcom.

Voor het zover is, komen we op donderdag 30 augustus (dus overmorgen), alvast met een seizoensvoorspelling, om een en ander een beetje op te warmen. De punten die daarmee kunnen worden verdiend, worden aan het einde van het seizoen opgeteld bij jullie seizoenstotaal.

Tot zover een eerste uitleg. Tot donderdag, en veel speelplezier!

 

Ook leuk om te lezen