Van Gundy: ‘Media hebben Rose al verkozen tot MVP’

Door

Stan Van Gundy, head coach van de Orlando Magic, denkt dat de winnaar van de MVP al bekend is en dat Chicago Bulls guard Derrick Rose die zal winnen.

,,Ik denk niet dat het een open race is. De media lijkt al zijn keuze te hebben gemaakt en het is de media die de MVP kiest,” zei Van Gundy. ,,Ik bedoel, ik luister en lees ook. Ik denk dat het over is. Derrick Rose is de winnaar. Ik heb nog niets gezien of gelezen in de media dat me van gedachten doet veranderen. Ik zou geshockeerd zijn mocht Rose niet winnen.”

Op 14 april zullen alle stemmen van de sportjournalisten en commentatoren aanwezig zijn op het hoofdkwartier van de NBA, dat is de dag na het einde van het reguliere seizoen. Wie de winnaar wordt zal bekend worden gemaakt tijdens de playoffs.

Vorig seizoen won Miami Heat forward LeBron James met 116 van de 123 stemmen.

Van Gundy heeft al openlijk campagne gevoerd voor Dwight Howard, center bij de Magic. Hij scoorde dit seizoen 23 punten per wedstrijd en is tweede in de liga in rebounds, shotpercentage en blocks.

Howard zelf zegt dat Rose het meest kans maakt op de prijs, aangezien hij de Bulls naar de eerste plaats in het oosten heeft geleid. Rose heeft 24,9 punten per wedstrijd en 7,8 assists en won met de Bulls veel wedstrijden zelfs zonder dragende krachten als Carlos Boozer en Joakim Noah.

Foto:static.foxsports.com

Ook leuk om te lezen